Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Terv készül a kiégett Andrássy úti ház befedésére

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A VI. kerületi önkormányzat elkészítteti az Andrássy úton kiégett épület fedésének koncepciótervét, ami alapvető ahhoz, hogy a lakók minél hamarabb dönthessenek az ideiglenes tetőről - közölte a kerület.

A közlemény szerint a koncepció alapfeltétele annak, hogy elkészülhessenek azok a tervek és költségszámítások, amelyek lehetővé teszik, hogy a tulajdonosok már az életveszély-elhárítási munkák befejezése előtt felelős döntést hozhassanak az ideiglenes tető megépíttetéséről.

Az önkormányzat utalt arra: a társasház szerdai közgyűlésén - amelyen részt vett Óvári Gyula (Fidesz-KDNP) alpolgármester - a szakértők meghallgatása és az ideiglenes tető kérdése szerepelt napirenden. Azt írták: a lakóközösség örömmel fogadta a kerület felajánlását, és határozatot fogadott el, amelyben felkérte az önkormányzatot, hogy a koncepció elkészítésével Sáros László építészt bízza meg.

Kiemelték: az önkormányzat minden segítséget megadott az otthon nélkül maradt lakóknak, a tűz napján mindenkit elhelyezett, aki azt kérte, és azóta is gondoskodik a fedél nélkül maradt tulajdonosok lakhatásáról. Hozzátették, hogy a testület 250 millió forintot szavazott meg a külső és belső életveszély-elhárítási munkák elvégzésére.

A közleményben jelezték: sajnálatos, hogy egyes pártok a választási harc eszközévé tették a palota ügyét. Álláspontjuk szerint "etikátlan, hogy betarthatatlan ígérgetésekkel, igaztalan vádakkal, hozzá nem értésről tanúbizonyságot adó vélemények megfogalmazásával" akarnak politikai tőkét kovácsolni a tűzesetből ezek a szervezetek.

Az Andrássy út 83-85. szám alatti épület tetőszerkezete és harmadik emelete július 15-én gyulladt ki. A ház életveszélyessé vált, ezért a lakók egyelőre nem térhetnek vissza otthonukba.