Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sellyére költözött a katasztrófavédelem régiós irányító törzse

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság régiós irányító törzse kedd este Nagykanizsáról áttette székhelyét a Baranya megyei Sellyére - közölte Mukics Dániel, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság régiós irányító törzsének szóvivője szerdán reggel az MTI-vel.

Baranya megyében kedden megkezdődtek a megelőző árvízvédelmi munkák, a Dráva mentén hét védelmi szakaszt jelöltek ki, ahol folyamatosan figyelik a gátak állapotot, és készenlétbe helyeztek 15 ezer töltött homokzsákot - ismertette. Csányoszró településen víz szivárgott a zsilipnél a környező mezőgazdasági területekre, ezt száz homokzsákkal megszüntették. Baranya megyében két ember van továbbra is kitelepítve a Révfalu település ártérében lévő üdülőből.

Somogy megyében az éjszaka folyamán kétszázötvenen mintegy háromezer homokzsákot építettek be, megelőző védekezés volt Berzencén, Õrtiloson, Vízváron, Babócsán, Barcson.

Zala megyében folyamatos figyelőszolgálatot láttak el a szakemberek kilenc víztározónál és az ideiglenes védműveknél, valamint a gátaknál.

Vas megyében kedden 20 óra 45 perckor tetőzött a Rába Sárvárnál. Nem volt szükség intenzív védekezésre, figyelőszolgálatot látnak el. A megyében hat lezárt útszakasz van, és még mindig húsz ember van kitelepítve Csákánydoroszlón és Sorkikápolnán - mondta a szóvivő.