Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Több mint egymilliárdos segélyt nyújt a kormány a légi mentőknek - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint egymilliárdos segélyt nyújt a kormány a légi mentőknek - értesült a Népszabadság. Nyolcezren igényelték a diákhitelt - írja a Magyar Nemzet.

Több mint egymilliárdos segélyt nyújt a kormány a légi mentőknek - értesült a Népszabadság. A napilap úgy tudja: az egészségügyért felelős államtitkár szándéknyilatkozatban vállalta, hogy a társaság veszteséges működéséből és a két helikopter bérlésből adódó költséget idén és a következő két évben is biztosítja a tárca.

Nyolcezren igényelték a diákhitelt. Lejárt az új tanévre szóló hallgatói kölcsönök igénylésének első határideje, a Diákhitel1-re több mint 3500-an, a Diákhitel2-re 4500-an adtak be kérelmet - tájékoztatta Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetet. A napilap emlékeztet arra, hogy a fiatalok október 15-ig juthatnak hozzá a pénzhez, aki viszont most elmulasztotta az igénylést, leghamarabb november közepétől kaphat kölcsönt.

Járható lesz a világ legfélelmetesebb hegyi útja. Az Index azt írja: a tervek szerint 2015 első felében - várhatóan januárban vagy februárban - nyitják meg a dél-spanyolországi Caminito del Reyt, amit felújítottak és biztonságosabbá tettek.

Félszáz alkalommal kérte az államkincstár az elmúlt hetekben, hogy az adóhivatal szedje be azokat a kampánypénzeket, amelyeket az országgyűlési választáson induló jelölteknek, pártoknak kellett volna visszafizetniük, de ezt az érintettek nem tették - olvasható a Magyar Nemzetben.

London vezető kulturális intézményei, köztük a Tate múzeumcsalád, a British Museum, a National Galery és a Barbican Központ igazgatói gyűltek össze a közelmúltban, hogy útjára indítsák a főváros új művészeti vállalkozását, az Õszi Szezont - írja a Népszabadság. Lesz Rembrandt kiállítás, a Ming korszakot bemutató tárlat, a könnyedebb műfajt kedvelők pedig megfejthetik Sherlock Holmes titkát.

Október 6-ra tűzték ki Hóman Bálint volt kultuszminiszter perének újratárgyalását - tudta meg a Magyar Nemzet. Hosszú évek után következett be áttörés az 1946-ban a népbíróság által háborús bűnösként életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt és 1951. június 2-án elhunyt Hóman Bálint egykori vallás- és közoktatásügyi miniszter per-újrafelvételi kérelmének ügyében. A megváltozott jogszabályok értelmében oldalági rokon is kérheti a perújrafelvételt.

Még ebben a hónapban megnyílnak az első lakossági energetikai pályázatok, melyek háztartási nagygépek cseréjét, fűtéskorszerűsítést és külső nyílászárók cseréjét támogatják majd, összesen 2,7 milliárd forint értékben - olvasható a napi.hu oldalon. Készül a panelprogram utóda is.

Gázáremelés a rezsicsökkentésben címmel a Népszabadság arról ír, hogy emelkedik az elosztási forgalmi díj, és bár ez a fogyasztóknak minimális plusz költséget jelent, a szakértők szerint a lépés arra utal, hogy a Fidesz a tarifa nagyobb hányadát fordítaná a hálózatok fenntartására.

Az európai cégek nem hajlandóak elkezdeni költeni, őrizgetik készpénzüket. Az elmúlt egy évben az eurózóna gazdaságának élénkülésére utaló jelek ellenére a nagy európai cégek mintegy 50 milliárd euróval növelték készpénztartalékaikat - írja a Finanical Times cikkére hivatkozva a napi.hu.