Selmeczi Gabriella: ne évüljenek el a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények!

Infostart
2014. szeptember 16. 19:58
Nem évülhetnek el a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények a fideszes Selmeczi Gabriella által benyújtott módosítás értelmében.

Napirend előtti felszólalásában jelentette be a fideszes Selmeczi Gabriella, hogy Btk-módosítási javaslata alapján nem évülhetnek el a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények.

"A nyáron robbant Sipos-ügy világított arra, hogy lehetnek olyan gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények, amelyeknek az elkövetőit elévülés miatt nem tudjuk felelősségre vonni. Ezért múlt héten Tapolcán a Fidesz-KDNP frakciója úgy döntött, hogy ez nem maradhat így, szigorítani kell a BTK-t annak érdekében, hogy ezek a bűncselekmények ne évülhessenek el."

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, hogy a kormány nyitott minden olyan módosításra, amely ezzel a bűnözői csoporttal szemben a határozottan fellép.

"Az a bűncselekmény-típus amiről képviselő-asszony is beszélt, az egyik legalávalóbb bűncselekmény, hiszen itt arról van szó, hogy valaki kihasználja azt, hogy valaki a felügyeletére van bízva, valaki a gondozására van bízva, valakire valamilyen befolyása van és a másik személy lényegében védekezésre képtelen állapotú mind fizikai állapota miatt, hiszen a gyermek nyilván egy felnőttel szemben nem tud védekezni fizikailag, mind pedig lelkileg, hiszen nem is tudja hova tenni azt a helyzetet, amibe adott esetben kerülhet."

Az államtitkár emellett kitért arra is, hogy a kormány az előző ciklusban több intézkedést is tett ezen a területen.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást