Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiléptető lakásokat alakítanak ki Kispesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újszerű segítséget kínálnak Kispesten a szociális bérlakásban élő lakbértartozóknak. Egy 2007 óta lakatlan, az 1900-as évek első felében épült, két szárnyból álló ház felújításával lehetőséget kapnak a tartozások részbeni vagy teljes ledolgozására. A felújított lakások úgynevezett kiléptető lakásként működnek majd. A Családok Átmeneti Otthonából kikerülő családoknak nyújtanak lakhatási lehetőséget.

Az első ütemben csak az egyik, eléggé elavult épületet teszik lakhatóvá. Ebben az épületrészben két önálló lakást hoznak létre.

A magára hagyott házakban, a felújítás során alapvető szempont, hogy a beázásokat, az állagromlásokat megszüntessék. Cél, hogy gazdaságosan üzemeltethető, önálló fogyasztásmérőkkel felszerelt lakásokat hozzanak létre.

A projekthez az Austrotherm Kft. a padló hőszigetelő anyagával járult hozzá - tájékoztatott Kruchina Sándor, a cég hőszigetelési szakértője. Elmondta, hogy a talajjal érintkező padlók utólagos hőszigetelése mindig jelentős gondokat okoz, mivel a járószint nem nagyon emelkedhet meg, s többnyire nincs elegendő hely a kívánt vastagságú hőszigetelés beépítéséhez. Ilyenkor csúcsminőségű, hatékonyabb szigetelést kell beépíteni, ezért a felújítást az Austrotherm fokozott hőszigetelő képességű, grafit adalékos terhelhető szigetelőanyaggal támogatta.