Jakab Zsuzsannát második időszakra jelölték a WHO európai regionális igazgatójának

InfoRádió / MTI
2014. szeptember 16. 18:59
Jakab Zsuzsannát második ötéves időszakra is jelölték az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatói posztjára - jelentette be kedden a szervezet illetékes testülete.

A jelölést a WHO végrehajtó tanácsának 2015. január 15-i genfi ülésén kell jóváhagyni. Ellenjelöltet nem indítottak. A második igazgatói időszak 2015. február elsejével kezdődik - közölte a WHO európai regionális bizottsága, amely a régió 53 tagállamának az egészségügyi minisztereiből álló igazgató testület.

A magyar szakember mielőtt regionális igazgató lett, 2005-2010 között a stockholmi székhelyű Európai Betegségmegelőzési és -ellenőrzési Központ (ECDC) igazgatója volt.

A WHO európai régiója az elmúlt években különlegesen sikeres volt az egészségügyben mutatkozó egyenlőtlenségek elleni stratégia és politika előmozdításában a tagországokban, és az egészségügyi rendszerek megreformálásának elősegítésében - emlékeztet a WHO európai regionális bizottsága.

Jakab Zsuzsanna második regionális igazgatói megbízatása során a fő feladatának azt tekinti, hogy kapcsolatot teremtsen az egészség és a fenntartható fejlődés között.