Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az MSZP Semjén Zsolt felmentését sürgeti

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes haladéktalan felmentésére szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt a magyar állampolgárság könnyített megszerzésével való visszaélésekre hivatkozva.

Kiss László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi közleményében utalt az Index aznapi cikkére, miszerint az utóbbi években rengeteg csaló ukrán és orosz szerzett magyar állampolgárságot, hogy aztán szabadon utazhassanak a világban, maffia épült a közvetítésre. Kiss László emlékeztetett arra, hogy rendőrségi eljárás folyik amiatt, hogy a gyanú szerint Szekszárdi Járási Hivatalban pénzért adtak állampolgárságot.

A további visszaélések elkerülése érdekében a szocialisták kezdeményezik az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága azonnali összehívását - tudatta, hozzátéve: Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke pedig az eddigi visszaélések felderítése érdekében a nemzetbiztonsági bizottság napirendjére tűzi a probléma megtárgyalását.

Az ellenzéki képviselő szerint annak köszönhetően, hogy az állampolgársági törvény elfogadását követően rohamléptekkel, a megfelelő biztonsági elemek beépítése és figyelembe vétele nélkül vágtak bele a jogszabály végrehajtásába, több tízezren tehettek állampolgársági esküt hamis dokumentumok alapján.