Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vitézy: délelőtt komoly fennakadások voltak a közlekedésben Kőbányán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyomatékosan kérte a 4-es metró kivitelezőit a BKK vezérigazgatója, hogy javítsák ki a Kálvin téri megállóban a beázást okozó hibát.

"A csapadékos idő miatt lelassult a közlekedés ma Budapesten - mondta Vitézy Dávid. A BKK vezérigazgatója hozzátette: "számos vonalunk közlekedett kisebb-nagyobb késésekkel, a dél-pesti térségben volt komoly fennakadás. Kőbánya-Kispest metróállomás mellett dolgozunk a Sibrik Miklós úti felüljáró felújításán, itt a ma végzett kivitelezés során baleset történt, ezért nem sikerült a hajnali órákban, a tervezett időpontban megnyitni a felüljárót." Mint mondta: ez a reggeli csúcsidőben a helyszínelés és a helyreállítás miatt is zárva maradt, ezért sajnálatos módon ebben a térségben a buszok jelentős késéssel közlekedtek, ráadásul ugyanebben az időben a gyorsforgalmi úton történt baleset miatt is útzárat rendeltek el.

A város más térségeiben is volt torlódás, de jelentős fennakadás nem alakult ki - mondta Vitézy Dávid. "A Kálvin téri metróállomáson csöpög a víz, ezt elfogadhatatlannak tartjuk, a 4-es metróberuházásban érintett kivitelező cégeket felszólítottuk, haladéktalanul tegyenek eleget garanciális kötelezettségeiknek és javítsák ki ezt a hibát. Ennek meg kell történnie, egyértelmű több éven át tartó jótállás és garanciális felelőssége van azoknak a kivitelező cégeknek, amelyek megépítették a 4-es metrót" - mondta a BKK vezérigazgatója.

Hanganyag: Domanits András