Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megállapodást kötött a CÖF-CÖKA Tarlós Istvánnal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Együttműködési megállapodást írt alá a CÖF-CÖKA Tarlós István főpolgármesterrel pénteken Budapesten.

A rendezvényen Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke felidézte, hogy négy éve jelképesen átadták a város kulcsát a főpolgármesternek. Úgy fogalmazott: továbbra is Tarlós Istvánt támogatják, mert korrekt embernek tartják, akire elődjével szemben nem vetült korrupció árnyéka.

Csizmadia László tapasztalt, megfontolt emberként jellemezte a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét. A többi jelöltet "futottak még" kategóriába sorolta.

Fricz Tamás CÖF-alapító, politológus úgy értékelt: 20 év után nagyon jó főpolgármester irányította a fővárost és szavai szerint a következő ötben is ő fogja folytatni.

Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője arról beszélt, hogy a megállapodásban várakozásaikat, megvalósítandó reformokat fogalmaztak meg.

A főpolgármester a rendezvényen az ország legnagyobb civil szervezeteként beszélt a CÖF-ről, kifejtve: az általuk közvetített szellemiséget, pragmatikus javaslatokat eddig is igyekeztek figyelembe venni, s eztán is meghallgatja őket és kezdeményezéseiket a döntéshozó testület elé viszi.

Tarlós István elmondta, hogy Budapest nagyot lépett előre a városok élhetőségi rangsorában és noha gyakran kapott támadásokat a közterületi átnevezések miatt, ha nem így lett volna, ma is "tele lenne a város Vöröshadsereg úttal".

A baloldal programjára utalva azt mondta: a "Jézuskának írt levél reálisabb és reménykeltőbb", a városvezetés más szemlélettel áll a munkához. Kifejtette: 2030-ig szóló városfejlesztési koncepciójuk, az agglomerációt is figyelembe vevő területfejlesztési koncepciójuk van, középtávú elképzeléseik között számtalan tematikus fejlesztési projekt található, amelyek "nem Grimm meséi", költségbecslésekkel együtt kidolgozott tervek. Példaként említette a barnamezős területek újjáélesztést, a Duna partok rendezését és a szociális programokat.

A főpolgármester kitért arra is: rendszeresen aktualizálják korábbi 130 oldalas programját, s tervei között szerepel újabb 600 új autóbusz, új villamosok, trolibuszok forgalomba állítása, P+R parkolók építése, az elektronikus jegyrendszer bevezetése, a margitszigeti és állatkerti beruházások folytatása, valamint a Lánchíd felújítása. Szólt arról is, hogy megvalósítanák a római parti árvízvédelmi rendszert is, a projektet jelenleg áttervezik egy törvényváltozás miatt.