Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ingyen sem kell az iskolai szoftver - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyomoznak az őszödi iratok után - írja a a Magyar Nemzet. A Népszabadság azt írja: összességében csaknem egymilliárd forinttal támogatja az állam egy koprodukcióban készülő magyar film gyártását.

Nyomoznak az őszödi iratok után - írja a a Magyar Nemzet. A lap szerint szigorúan minősített adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség az őszödi beszéd kiszivárgását feltáró egyes titkosszolgálati iratoknak a Gyurcsány-kormány hivatali ideje alatt történt eltüntetése ügyében.

Zoltai Gusztáv: nem vagyok áruló. Lázár János miniszter újdonsült tanácsadója, a Népszabadságnak mondta ezt és hozzátette: nagy bajok vannak az agyával annak, aki azt képzeli, hogy a zsidóság ellenében fog dolgozni.

Pörög az allergiabiznisz - írja a napi.hu. A gazdasági portál szerint sok sebből vérzik az allergiás betegek ellátása. Az OEP nyilvántartásában szereplő allergiás náthás páciensek száma és a valóság köszönő viszonyban sincs egymással. Kevés a szakorvos, a hatékony terápiák egy részét nem támogatják, a magánszolgáltatók pedig nem csak drága, de sokszor felesleges vizsgálatokkal terhelik a betegek pénztárcáját.

Az ország negyede keményen iszik - írja az Index, Magyarországon ma több mint 2-2,5 millió ember számít mértéktelen ivónak vagy alkoholistának. A magyarországi alkoholizmus évi 700 milliárd forintos kárt okoz az országnak, miközben az állam csak 150 milliárd bevételt szerez a jövedéki adóból. A hírportál annak kapcsán gyűjtötte össze az adatokat, hogy a hét elején egy lap kormányközeli forrásokra hivatkozva azt írta: állami monopólium lehet az alkoholeladás is.
A Népszabadság úgy értesült: a pénzügyi kormányzat arra kérte az egészségügyi ágazat költségvetésének tervezőit, hogy a jövő évi büdzséről ne szivárogjon ki semmi a választás előtt. A napilap úgy tudja: az ígéretek ellenére összességében alig lesz több forrás az egészségügyben, az ágazat szereplői komoly többletet nem remélhetnek.

Ingyen sem kell az iskolai szoftver. A Magyar Nemzet szerint bár a Microsoft két éve elérést biztosít digitális csomagjának használatára, az ehhez szükséges kódot mindössze a köz- és felsőoktatási intézmények 15 százaléka szerezte be. A diákok 25 százaléka használja az ingyenes szoftvercsomagot, Kelet-Európai összehasonlításban ez az arány jónak számít.

A Népszabadság azt írja: összességében csaknem egymilliárd forinttal támogatja az állam egy koprodukcióban készülő magyar film gyártását. Az It's showtime, Siberia! című alkotás egy első világháborús fogolytáborban előadott Csárdáskirálynő legendás történetét meséli el, a tábor parancsnokát pedig Gerard Depardieu játssza majd.

Év végéig két és fél milliárd forintos kárt okoz a baromfiágazatnak az orosz embargó - írj a Magyar Nemzet. A napilap szerint összességében még így is nyereséges évet zárhatnak az ágazat piaci szereplői.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló MNB-rendelet, amely 2015. január elsejétől lesz hatályos. A napi.hu oldalon Ön is megnézheti, hogy mennyi hitelt kaphat januártól.

Hanganyag: Seres Gerda