Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az ország nagy részén továbbra is figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két megyében másod-, tizenhárom megyében és a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzésében közölte: másodfokú figyelmeztetést adtak ki Komárom-Esztergom és Nógrád megyére, ahol 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Ugyancsak sok eső várható, így elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten.

Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, továbbá Budapesten felhőszakadásra is figyelmeztetnek. Ezeken a területeken egy-egy intenzív zápor, illetve zivatar során rövid idő alatt is 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Mindemellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a várható heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 16-23 Celsius-fok között alakul, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akár 28-30 fok is lehet. Késő estére 13-19 fok közé hűl le a levegő.

Késő este délnyugat felől várhatóan újabb intenzív csapadékzóna éri el az országot, szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon, főként a nyugatabbi tájakon valószínű jelentős mennyiségű csapadék.