Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Évadnyitó frakcióülést tart a Fidesz-KDNP

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A bankok elszámoltatása lesz az egyik fő téma a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának ma kezdődő, háromnapos évadnyitó frakcióülésén, Tapolcán.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, hogy az úgynevezett elszámolási törvényről és a hozzá kapcsolódó összes kérdésről a tapolcai tanácskozáson döntenek. Közölte, az elszámolási törvény úgy rendelkezik majd, hogy a devizahiteles perekben született ítéletek jogerőre emelkedése után a bankoknak a belátható legrövidebb időn belül el kell számolniuk az ügyfelek felé. Rogán Antal szerint még a forintosítás nélkül is a negyedével csökkenhetnek egy átlagos devizahiteles terhei az elszámolási törvény nyomán.

A kormánypártok frakcióülésén a tervek szerint téma lesz továbbá az idei rezsicsökkentés, köz- és felsőoktatási kérdések, valamint a következő hétéves ciklus európai uniós fejlesztési forrásainak felhasználása - tájékoztatott a Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI érdeklődésére.

Közölték: az őszi parlamenti szezon előtti tanácskozás - mint az a kihelyezett üléseken már hagyomány - szerda este Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök helyzetértékelésével kezdődik, majd csütörtökön veszik sorra a kitűzött napirendi pontokat, péntek délelőtt pedig Rogán Antal Fidesz- és Harrach Péter KDNP-frakcióvezető sajtótájékoztatón ismerteti a döntéseket.