A kifizetett devizahitelek után is jár visszatérítés - lapszemle

InfoRádió / MTI
2014. szeptember 10. 06:25
A Fidesz frakcióvezetője azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy azok is számíthatnak pénzre, akik korábban kedvezmény igénybevétele nélkül kifizették hiteleiket. A napi.hu üzemanyag-ár csökkenést jósol.

Nemcsak az élő szerződéssel rendelkező devizahitelesek kaphatják vissza a tisztességtelennek ítélt egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés miatti összeget, hanem azok az adósok is, akik korábban kedvezmény igénybevétele nélkül kifizették hiteleiket - mondta a Magyar Nemzetnek Rogán Antal. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetőjével a ma kezdődő háromnapos kihelyezett tapolcai frakcióülés előtt beszélt a lap.

A Népszabadság azt írja, hogy át kell tervezni a vasút új InterCity kocsijait, mert nem akadálymentesek. A MÁV elismerte a hibát, mondván: nem követték a szabványváltozást, így kerekes székkel nem lehetne használni a kocsikat. A fejlesztés 1,4 milliárd forintba került.

Az Indexen az olvasható, hogy a Barcalona akadémiáján nevelkedő játékosokról közölt cikket a barcaelonai sportlap, a Sport. Õk azok, akik hamarosan berobbanhatnak a felnőtt csapatba. A jobb oldali középpályások között említik Matiast, vagyis Tajti Mátyást, a 16 éves magyart, akit a nyáron igazolt le a Barcelona.

A napi.hu szerint elképzelhető, hogy az olaj ára további tíz százalékkal zuhan, egyes elemzők szerint 70-90 dolláros szintek is visszaköszönhetnek az olajpiacon, ami lejtőre küldheti az üzemanyagok árát is.

A Portfolio szerint a németek költségvetése annyira kiegyensúlyozott lehet jövőre, hogy nem lesz szükség új adósság felhalmozására nettó értelemben az ország működéséhez. A pénzügyminiszter "adósságmentes" költségvetési terveit természetesen rengeteg kritika érte az ellenzék részéről, sokak szerint a német infrastruktúra romlása ugyanúgy növeli majd az adósságukat, csak éppen láthatatlanul.

A Pénzcentrum szerint Ördög Nóra igazi üzletasszonnyá nőtte ki magát: a TV2 újdonsült műsorvezetője pár évvel ezelőtt egy barátnőjével alapított tanácsadó céget, amely meglehetősen sikeres: tavaly 37 millió forint nettó árbevételre tett szert, míg 2012-ben "csupán" 17 millióra.

Hanganyag: Herczeg Zsolt