eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma

Már senkinek nincs kedve népszavazást kezdeményezni - lapszemle

Újabb engedély nélkül működő internetes fogadóoldalakat blokkolna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - olvasható a Magyar Nemzetben. A Népszabadság arról ír, hogy Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter megosztott szervezetekkel kerül szembe, amikor ma tárgyalóasztalhoz ül a Zsidó Közösségi Kerekasztal résztvevőivel.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: újabb engedély nélkül működő internetes fogadóoldalakat blokkolna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Becslések szerint összességében százmilliárdos piacért folytatnak küzdelmet a magyar hatóságok. A NAV több tucatra teszi a külföldön működő, de Magyarországon is elérhető, engedély nélküli fogadóoldalakat.

A Népszabadság arról ír, hogy Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter megosztott szervezetekkel kerül szembe, amikor ma tárgyalóasztalhoz ül a Zsidó Közösségi Kerekasztal résztvevőivel. A legnagyobb vita a Sorsok Házáról várható. A MAZSIHISZ ugyanakkor nem csupán a kormánnyal, a Köves Somló által vezetett EMIH-hel sem ért egyet, miközben lemondásra szólította fel a budapesti hitközség ügyvezető igazgatóját.
Az index összeállításából kiderül: Marlene címen magyar színdarabot mutathatnak be Londonban. A szerző, Magyar Éva egyszemélyes darabja az író elmondása szerint azt szerette volna, ha a bevándorlókról szóló vitában végre azok is hallatják a hangjukat, akikről ez a vita szól. A darab üzenete leginkább az, hogy soha ne adjuk föl, hiszen minden körülmények közt megtalálhatjuk a saját utunkat.

A Népszabadság összeállításából kiderül: elment az emberek, de már a pártok kedve is a népszavazások kezdeményezésétől. Az idei évben eddig nagyjából féltucat kérdést nyújtottak be hitelesítésre a Nemzeti Választási Bizottsághoz, de mindegyik elbukott. Korábban 300-400 kezdeményezés volt éves szinten.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bizalmas, az aktivistáknak szóló felkészítőlevélben számolt be az Együtt-PM-es Juhász Péter arról, hogy korábban elítélték kábítószerrel való visszaélés miatt. Az V. kerület polgármesteri székéért induló politikust saját bevallása szerint körülbelül húsz éve, főiskolai hallgatóként ítélték pénzbüntetésre. A politikus szerint a többi, nevével összefüggésbe hozható marihuánás ügy csupán a Kendermag Egyesület aktivistájaként önként vállalt drogpolitikai próbaper volt.

Az Index cikkéből kiderül: Kazahsztánban nyoma veszett egy Cézium-137-et tartalmazó 45 kg-os ládának. A hatóságok szerint ennek az anyagnak alacsony a sugárzási intenzitása, de a lopás így is felhívja a figyelmet arra, hogy terroristák könnyen készíthetnének piszkos bombákat radioaktív anyagokból.

GAZDASÁGI

A Portfolio összeállításából kiderül: folytatódik a lejtmenet az olaj piacán, a Brent árfolyama a hétfői kereskedésben már 100 dollár alá csökkent, amire tavaly június óta nem volt példa. Hiába tapasztalható erős geopolitikai feszültség több régióban is, egyelőre úgy tűnik a kereslet csökkenésétől való félelem dominál, amit a legfrissebb, meglehetősen gyenge képet festő kínai külkereskedelmi adatok is táplálnak.

A Napi.hu arról ír, hogy régen látott mélységbe hullhat az arany ára. A nemesfém dollárban számított árfolyamgrafikonján egy jól meghatározható, úgynevezett szimmetrikus háromszög alakzat rajzolódott ki, és az elmúlt napokban ebből az alakzatból lefelé tört ki az árfolyam.

A Pénzcentrum.hu cikkéből kiderül: egy kivételével valamennyi vidéki bankfiókját bezárja a Citibank. A kilenc budapesti kirendeltségen kívül vidéken mindössze egy városban, Székesfehérváron tudják majd személyesen intézni ügyeiket a bank ügyfelei. Ezzel egy időben a bezárt fiókoknál lévő ATM-ek szintén megszűnnek. A fiókok bezárását ezúttal is a Citi globális stratégiájával magyarázzák, melynek egyik kiemelt célja, hogy fiókjaikat a nagyvárosi, nagy forgalmú helyekre koncentrálják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×