Már senkinek nincs kedve népszavazást kezdeményezni - lapszemle

Infostart
2014. szeptember 9. 07:15
Újabb engedély nélkül működő internetes fogadóoldalakat blokkolna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - olvasható a Magyar Nemzetben. A Népszabadság arról ír, hogy Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter megosztott szervezetekkel kerül szembe, amikor ma tárgyalóasztalhoz ül a Zsidó Közösségi Kerekasztal résztvevőivel.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: újabb engedély nélkül működő internetes fogadóoldalakat blokkolna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Becslések szerint összességében százmilliárdos piacért folytatnak küzdelmet a magyar hatóságok. A NAV több tucatra teszi a külföldön működő, de Magyarországon is elérhető, engedély nélküli fogadóoldalakat.

A Népszabadság arról ír, hogy Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter megosztott szervezetekkel kerül szembe, amikor ma tárgyalóasztalhoz ül a Zsidó Közösségi Kerekasztal résztvevőivel. A legnagyobb vita a Sorsok Házáról várható. A MAZSIHISZ ugyanakkor nem csupán a kormánnyal, a Köves Somló által vezetett EMIH-hel sem ért egyet, miközben lemondásra szólította fel a budapesti hitközség ügyvezető igazgatóját.
Az index összeállításából kiderül: Marlene címen magyar színdarabot mutathatnak be Londonban. A szerző, Magyar Éva egyszemélyes darabja az író elmondása szerint azt szerette volna, ha a bevándorlókról szóló vitában végre azok is hallatják a hangjukat, akikről ez a vita szól. A darab üzenete leginkább az, hogy soha ne adjuk föl, hiszen minden körülmények közt megtalálhatjuk a saját utunkat.

A Népszabadság összeállításából kiderül: elment az emberek, de már a pártok kedve is a népszavazások kezdeményezésétől. Az idei évben eddig nagyjából féltucat kérdést nyújtottak be hitelesítésre a Nemzeti Választási Bizottsághoz, de mindegyik elbukott. Korábban 300-400 kezdeményezés volt éves szinten.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bizalmas, az aktivistáknak szóló felkészítőlevélben számolt be az Együtt-PM-es Juhász Péter arról, hogy korábban elítélték kábítószerrel való visszaélés miatt. Az V. kerület polgármesteri székéért induló politikust saját bevallása szerint körülbelül húsz éve, főiskolai hallgatóként ítélték pénzbüntetésre. A politikus szerint a többi, nevével összefüggésbe hozható marihuánás ügy csupán a Kendermag Egyesület aktivistájaként önként vállalt drogpolitikai próbaper volt.

Az Index cikkéből kiderül: Kazahsztánban nyoma veszett egy Cézium-137-et tartalmazó 45 kg-os ládának. A hatóságok szerint ennek az anyagnak alacsony a sugárzási intenzitása, de a lopás így is felhívja a figyelmet arra, hogy terroristák könnyen készíthetnének piszkos bombákat radioaktív anyagokból.

GAZDASÁGI

A Portfolio összeállításából kiderül: folytatódik a lejtmenet az olaj piacán, a Brent árfolyama a hétfői kereskedésben már 100 dollár alá csökkent, amire tavaly június óta nem volt példa. Hiába tapasztalható erős geopolitikai feszültség több régióban is, egyelőre úgy tűnik a kereslet csökkenésétől való félelem dominál, amit a legfrissebb, meglehetősen gyenge képet festő kínai külkereskedelmi adatok is táplálnak.

A Napi.hu arról ír, hogy régen látott mélységbe hullhat az arany ára. A nemesfém dollárban számított árfolyamgrafikonján egy jól meghatározható, úgynevezett szimmetrikus háromszög alakzat rajzolódott ki, és az elmúlt napokban ebből az alakzatból lefelé tört ki az árfolyam.

A Pénzcentrum.hu cikkéből kiderül: egy kivételével valamennyi vidéki bankfiókját bezárja a Citibank. A kilenc budapesti kirendeltségen kívül vidéken mindössze egy városban, Székesfehérváron tudják majd személyesen intézni ügyeiket a bank ügyfelei. Ezzel egy időben a bezárt fiókoknál lévő ATM-ek szintén megszűnnek. A fiókok bezárását ezúttal is a Citi globális stratégiájával magyarázzák, melynek egyik kiemelt célja, hogy fiókjaikat a nagyvárosi, nagy forgalmú helyekre koncentrálják.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
LAPSZEMLE 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
LAPSZEMLE - GAZDASÁGI
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást