eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés kedd reggelre összehívott, szocialista és független képviselők által kezdeményezett rendkívüli ülése.

Tarlós István főpolgármester azért állapította meg a határozatképtelenséget, mert a 34 tagú testületből rajta kívül mindössze heten voltak a teremben.

A rendkívüli ülésen nem jelentek meg a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői, a tíztagú MSZP-frakcióból öten, a függetlenek közül pedig ketten mentek el a reggel hét órára összehívott ülésre.

Tarlós István az ülés bezárása után újságírók előtt azt mondta, hogy a szocialisták teljesen váratlanul, egyetlen előterjesztés készítése nélkül hívatták össze a közgyűlést, majd bejelentették, hogy nem jönnek el rá. Majd "néhányan mégis bejönnek, és előadnak itt performanszt" - tette hozzá a főpolgármester, megjegyezve, ehhez nem szeretne mást hozzáfűzni.

Arra a kérdésre, hogy miért reggel hét órára tűzte ki a közgyűlés időpontját azt mondta, hogy "ez nem egy értelmes kérdés", valamikor ő reggel négykor kelt, és ment dolgozni. Ha valaki dolgozni akar a városért, akkor be tud jönni reggel hét órára - jelentette ki Tarlós István.

Közölte, a Fidesz-KDNP képviselői be akartak jönni. Miután viszont a szocialisták bejelentették, hogy az általuk indítványozott közgyűlésre nem mennek el, miért kellett volna bejönniük? - tette fel a kérdést.

A szocialista indítványban olyan javaslatot is megfogalmaztak előterjesztés nélkül, hogy miért nincs átadva a MOL Bubi közbiciklirendszert - mondta. A rendszert hétfőn már átadták - tette hozzá.

Tarlós István szólt arról is, hogy négy évvel ezelőtt, amikor már rég át kellett volna adni a CET-et, itt kellett volna lenniük az Alstom szerelvényeknek, egyetlen egyszer nem jutott eszébe a gazdasági bizottság akkori elnökének, Tüttő Katának (MSZP), hogy "a választás előtt húsz perccel közgyűléseket rántson össze előterjesztések nélkül".

A testület összehívását szocialista és független képviselők indítványozták, egyebek mellett a BKV gazdálkodását érintő kérdések miatt. Az MSZP fővárosi frakciója és a PM fővárosi képviselői pénteken jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen. Ezt azzal indokolták, hogy Tarlós István nem tud vagy nem akar elszámolni főpolgármesterségének négy évével, kudarcaival és korlátaival, amit az is bizonyít, hogy ismét egy indokolhatatlan időpontra, reggel hét órára hirdette meg a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését. A Jobbik pedig azt közölte: a szocialisták pártjuk választási eredményeinek javítása érdekében javasolták a rendkívüli ülés összehívását, ezért ők nem vesznek részt rajta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×