eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét

Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét hétfő délután a Fővárosi Választási Bizottságon (FVB), eszerint a lapon várhatóan tíz jelölt neve szerepel majd.

A sorsoláson a jelöltek nevéhez a választási iroda munkatársai egy üvegtálból piros műanyag, szétcsavarható - a lottósorsolásnál használthoz hasonló - golyókat húzták ki.

A Fővárosi Választási Irodától korábban 13 főpolgármester-jelöltnek vittek el ajánlóíveket, de volt, aki visszalépett és volt, aki nem tudta összegyűjteni a szükséges érvényes 5 ezer ajánlást.

Az október 12-én a budapesti választók a következő sorrendben szerepelnek majd:

1. Galyas István (független)

2. Tarlós István (Fidesz-KDNP)

3. Csárdi Antal (LMP)

4. Bokros Lajos András (Modern Magyarország Mozgalom Párt)

5. Bodnár Zoltán György (Magyar Liberális Párt)

6. Magyar György (független)

7. Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt)

8. Ács László (Zöldek Pártja)

9. Falus Ferenc (Együtt-PM)

10. Staudt Gábor (Jobbik Magyarországért Mozgalom)

Ha az ellenőrzések során kiderül, hogy egy jelöltnek nincs meg a szükséges 5 ezer érvényes ajánlása (vagy mert visszalép), akkor a kihúzzák a sorból, ezzel azonban a szavazólapon a jelöltek egymáshoz viszonyított sorrendje már nem változik meg.

A szavazólapokon - melyeknek a nyomdai képéről később öntenek - a jelöltek neve mellett a jelölőszervezetek logóját is fel kell tüntetni egy 20 milliméter magas, 40 milliméter széles területen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×