eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Barroso Budapesten adja át a partnerségi megállapodás dokumentumait a kormányfőnek

Csütörtökön Budapesten adja át José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnöke Orbán Viktor kormányfőnek a brüsszeli testület és Magyarország közötti partnerségi megállapodás dokumentumait - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

A sajtónyilvános esemény után munkaebédet tart az Orbán Viktor vezette magyar és a José Manuel Barroso vezette európai bizottsági delegáció - tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Barrosót a nap folyamán díszdoktorrá avatja a Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa - közölte még korábban a felsőoktatási intézmény.

Az Európai Bizottság és a magyar kormány között létrejött partnerségi megállapodásról szólva Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten az MTI-nek azt mondta: a kabinet és a brüsszeli testület több mint 34 milliárd eurónyi támogatásról állapodott meg, ami a hozzá szükséges önerővel nagyságrendileg 12 ezer milliárd forintos fejlesztést jelent a 2014-2020-as időszakban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×