eur:
394.2
usd:
369.75
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ismét jár az 1-es villamos a Puskás Ferenc Stadion és a Közvágóhíd között

Mától ismét közlekedik a Puskás Ferenc Stadion és a Közvágóhíd között az 1-es villamos. A zuglói szakaszon az ütemterv szerint novemberig folytatódik a felújítás.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a hét elején elindított, utasok nélküli próbamenetek sikeresnek bizonyultak. Mától az 1-es villamos két szakaszra bontva közlekedik, egyrészt a Bécsi út/Vörösvári út és a Lehel utca/Róbert Károly körút, másrészt a Puskás Ferenc Stadion és a Közvágóhíd között. Az öt kilométeres szakaszon az összes megállóhely megújult.

A villamosvonal továbbfejlesztésének része, hogy a déli szakaszát a Rákóczi hídon átvezetve a Fehérvári útig meghosszabbítják, ezért egy új szakasz épül a Rákóczi hídon keresztül, hogy ezzel új kötöttpályás közlekedési kapcsolat jöjjön létre Dél-Buda és Pest között. Az 1-es villamosvonal továbbfejlesztésének kivitelezési költsége nettó 27,49 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×