eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György

Önkormányzati választás - kampányhírek

Tarlós István szerint egyre élhetőbb város Budapest. Az Együtt-PM szövetség beadvánnyal fordul a Fővárosi Választási Bizottsághoz. Falus Ferenc kész a főpolgármester-jelölti vitára, miután a Jobbik főpolgármester-jelöltje nyilvános vitára hívta az októberi önkormányzati választáson induló valamennyi főpolgármester-jelöltet.

A főváros az élhető nagyvárosok sorrendjében egyre előkelőbb helyen szerepel a nemzetközi listákon az utóbbi években - mondta Tarlós István főpolgármester szombaton a Népligetben, a Múltidéző Piactér és a SzeptEmber Feszt ünnepélyes megnyitóján. A kormánypártok főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta: ez az eredmény a fővárosnak és a kamarának egyaránt köszönhető. Tarlós István felhívta a figyelmet arra, hogy a fővárosban folyamatosan javul a közterek és az épületek állapota, így nem véletlen, hogy 2014 első félévében több mint 4 százalékkal nőtt a Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma.

Az Együtt-PM szövetség beadvánnyal fordul a Fővárosi Választási Bizottsághoz, hogy különös körültekintéssel járjon el a főpolgármester-jelöltek ajánlásainak ellenőrzésekor. Ezt Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke nyilatkozta szombaton az MTI-nek, miután Twitter-oldalára kiírta: a szövetség kezdeményezni fogja a választási bizottságnál a főpolgármester-jelöltek ajánlásainak tételes ellenőrzését. Szigetvári Viktor kezdeményezésüket azzal indokolta, hogy sajtóhírek szerint az egyik jelöltállító szervezet főpolgármester-jelöltje a Fidesztől kap aláírásokat. Mint mondta, ennek a hírnek a valódiságáról nincs információja, de az ráirányítja arra a figyelmet, hogy továbbra sem ellenőrizhető a többes ajánlás rendszere. A Népszabadság szombati számában egy neve mellőzését kérő Fidesz-aktivistára hivatkozva azt írta, a Fidesz Budapesten segítséget nyújt a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának ahhoz, hogy összegyűljön a főpolgármester-jelöltjük indulásához szükséges ötezer ajánlás.

Falus Ferenc kész a főpolgármester-jelölti vitára. Ezt a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje szombaton közölte az MTI-vel. A közleményben arra reagált, hogy Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje nyilvános vitára hívta az októberi önkormányzati választáson induló valamennyi főpolgármester-jelöltet. Falus Ferenc közölte, a jelöltség elfogadásakor világossá tette, hogy készen áll a jelenlegi főpolgármesterrel, Tarlós Istvánnal való vitára, így elfogad bármilyen, erre irányuló javaslatot. Hangsúlyozta, Budapestnek változásra van szüksége, a Fidesz-uralmat meg kell törni, és a nagy nyilvánosság előtt lefolytatott viták segítik ezt a folyamatot.

A Liberálisok nyugodtan várják az októberi önkormányzati választásokat és biztosak abban, hogy Budapesten el tudják indítani főpolgármester-jelöltjüket: Bodnár Zoltánt. Erről Fodor Gábor, a párt elnöke, független országgyűlési képviselő beszélt újságíróknak szombaton a főváros XIII. kerületében rendezett Pozsonyi Piknik nevű rendezvényen, ahol a Liberálisok aktivistáival közös aláírásgyűjtést tartott. Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy pártja országszerte összesen 380 polgármestert és önkormányzati képviselőt kívánt indítani, a jelöltállítási folyamat pedig szombatig vidéken a legelőrehaladottabb, ott az indulni szándékozók 90 százaléka összegyűjtötte a szükséges aláírásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×