Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hétfőn elindul a MOL Bubi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
2014. szeptember 8-án, hétfőn elindul a fővárosi közbringarendszer - írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ. Véget ért a nyilvános próbaüzem hétfőtől mindenki számára elérhető lesz a MOL Bubi.

Jegyet venni hétfőtől a főbb gyűjtőállomások érintőképernyős felületein és a MOL Bubi weboldalán lehet, míg bérletet a BKK ügyfélközpontjaiban. A Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja, hogy bérlet váltásához - a várakozás elkerülése érdekében - a molbubi.bkk.hu webcímen előzetesen regisztráljanak, az oldal már elérhető.

A 900 millió forint uniós támogatással megvalósuló 76 gyűjtőállomásból, 1100 almazöld, egységes kinézetű, strapabíró kerékpárból álló rendszert hétfő reggel adjuk át a budapestieknek - áll a közleményben. A MOL Bubi kipróbálására számos kedvezmény vehető igénybe az első naptól kezdve.

A BKK azt írja: több mint 2000 tesztelő hetekig tekerte a kerékpárokat Budapest utcáin. A "csúcs" napi 3200 használat volt a nyilvános próbaüzemben.  Számos kisebb hiba javítása miatt késett a rendszer átadása, melyek mára megtörténtek és nem akadályozzák a rendszer indítását. A több mint 2000 tesztelő észrevételeinek elemzése alapján a próbaüzem alatt felmerült hibák, kényelmetlenségek többségét már menet közben javította a Közbringa Kft.

A rendszer a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában valósult meg.