eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Falus: meg fogom akadályozni a kormány Várba költözését

A baloldal főpolgármester-jelöltje azt ígéri, hogy megválasztása esetén megakadályozza a kormány budai Várba költözését, mert annak nincs haszna, csak százmilliárdos költsége.

Falus Ferenc pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményben ezt annak kapcsán közölte, hogy a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kabinet a Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

A főpolgármester-jelölt közölte, a hivatal áthelyezésének a nemzetgazdaság szempontjából haszna nincs, ellenben százmilliárdos nagyságrendű költséggel jár. Hozzátette: ebből a pénzből a kormány inkább a 3-as metró felújítását finanszírozza ahelyett, hogy saját luxusberuházásaira költene.

Falus Ferenc azt írta: főpolgármesterré választása esetén meg fogja hiúsítani "ennek az esztelen, megalomán projektnek a megvalósulását". "Ha én leszek Budapest vezetője, Orbán Viktornak nem a Várban lesz a munkahelye" - fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×