Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Falus bemutatta programját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A 4-es metró meghosszabbítását, a 3-mas metró, valamint a Lánchíd és a Petőfi-híd felújítását, sőt egy új budapesti híd megépítését ígérte Falus Ferenc, az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös főpolgármester-jelöltje programismertető sajtótájékoztatóján.

Falus Ferenc programja jó program, amelynek nem csak az az erénye, hogy létezik, hanem az is, hogy választ ad a fővárosiak problémáira - mondta Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke bevezetőjében.

"Ugyanakkor Tarlós István továbbra is adós azzal, hogy programot adjon Budapestnek. A program nem több az ő esetében, mint a kármentés" - tette hozzá a társelnök.

Falus Ferenc, az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös főpolgármester-jelöltje a biztonság, az innováció és a számon-kérhetőség szavakkal jellemezte a saját programját.

"A 3-mas metró felújítását fel kell gyorsítani és haladéktalanul meg kell kezdeni. Egy nemzetközi szakértői bizottsággal meg kell vizsgáltatni a 3-as metrót, hogy pontosan tudjuk, mi a helyzet és megnyugodhassunk, hogy tényleg biztonságos" - mondta Falus Ferenc.

Emellett a főpolgármester-jelölt például a 4-es metró Bosnyák térig és Budaörsig tervezett meghosszabbítását, elektronikus jegyrendszert, egységes fővárosi parkolási rendszert, 10 ezer új P+R parkolót, jól szervezett útfelújításokat és a Lánchíd, valamint a Petőfi-híd felújítását ígérte.

"Új hidat kell építeni Budapesten ahhoz, hogy a körgyűrűknek a forgalma meglegyen, enélkül Budapest belvárosának a forgalma nem lesz enyhíthető" - vélekedett.

Az új beruházásokat adókedvezményekkel csalogatná Budapestre az egykori tisztifőorvos, a számon-kérhetőségért létrehozna egy fővárosi átláthatósági biztost, több fontos ügyben pedig népszavazást kezdeményezne.

Arra a kérdésre, hogy honnan kerítene pénzt mindehhez, Falus Ferenc azt válaszolta, hogy jelenleg is vannak a költségvetésben átcsoportosítható források, ha pedig föl tudja hangosítani a városlakók igényeit, akkor a kabinet is kénytelen lesz forrásokat biztosítani a fejlesztésekhez.

Hanganyag: Sigmond Árpád