"Nem becsülném le az ellenzéket" - hetilap-szemle

Infostart
2014. szeptember 4. 14:08
Hosszabb távon erősíti a kormányt a jobboldal gazdasági hátországával vívott harc - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke. A Figyelő arról ír, hogy hosszú nyári szabadsága után szeptember végén visszatér a Mol operatív vezetésébe Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató

Hosszabb távon erősíti a kormányt a jobboldal gazdasági hátországával vívott harc - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke. A XII. kerületi polgármester a megszállási emlékmű miatt kialakult vitáról úgy vélte, hogy az emlékezetpolitikai csatákban saját démonainkkal hadakozunk, ezért megnyugvást csak az idő és a nagylelkű gesztusok hozhatnak. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működésének tervezett korrekcióját pedig helyesnek és szükségesnek tartotta a politikus, mondván, hogy dominánssá kellene tenni a megyei szintű iskola-irányítást.

A Figyelő arról ír, hogy hosszú nyári szabadsága után szeptember végén visszatér a Mol operatív vezetésébe Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató. A lap úgy tudja, hogy személyével kapcsolatban a cég két legnagyobb érdekeltje, Orbán Viktor miniszterelnök és Csényi Sándor OTP-elnök-vezérigazgató is támogató. A Mol-vezér környezete szerint az, hogy az egyik oldalon Simicska Lajos és Nyerges Zsolt üzletembereket, a másik oldalon például Seszták Miklós fejlesztési minisztert vagy Habony Árpád tanácsadót felsorakoztató adok-kapokba bizonyos cikkekben Hernádi Zsoltot is besorolják, pusztán karaktergyilkossági kísérlet, ami csak alátámasztja azt, hogy még kritikusai is megkerülhetetlen figurának tartják. Kérdés azonban, hogy a részvények árfolyama szempontjából hogyan értékelhető a cégvezető szerepe.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást