eur:
393.34
usd:
368.06
bux:
65925.05
2024. április 24. szerda György

Átadták, majd tovább építik a Lánchíd utcát

Továbbra is zajlanak a munkálatok a múlt pénteken átadott Várkert bazár könyékén. A Lánchíd utcát szeptember 15-én akarják átadni az autósoknak, egyelőre a gyalogosok is csak bukdácsolva tudnak keresztülhaladni az építkezésen.

A Lánchíd utcát múlt pénteken átadták, ennek ellenére továbbra is kalapácsoktól és targoncáktól hangos a környék. Továbbra is zajlanak a munkálatok, a munkások rohamtempóban rakják le a kockaköveket, füvesítik a Várkert előtti sétányokat. Több munkással, és a munkálatokat irányító művezetővel próbáltunk beszélni, de csak félszavakban válaszoltak.

Bővebben csak név nélkül beszéltek a sűrűn forgolódó munkagépek között. Annyit sikerült megtudnunk, hogy a várpalotába vezető lift - amely továbbra sem használható - akár napokon belül üzembe állhat. Volt, aki szerint 1-2 héten belül befejeződnek a munkálatok, volt, aki szerint csak szeptember végére.

A Várbazár előtt futó Lánchíd utca autóval nem használható, és gyalogosan is csak nehezen járható.

A nehézségek ellenére a Várkert eddig elkészült része tetszik az erre látogatóknak.

A Döbrentei utca felől a Várkert Kaszinó és a Várkert Bazár déli palotái előtti utcaszakaszon vannak a legnagyobb lemaradásban a beruházással, itt még raklapon sorakoznak a kockakövek százai, amelyeket a helyükre kell rakni. A Várkert már bejárható és nagyon impozáns látványt nyújt, még Kanadából hazalátogató magyarok is megnézték.

A vendégek többségének tetszik a hosszú évtizedek után átadott Várkert bazár.

A kert alatti mélygarázs nem nyílt meg. Az épület keleti oldala le volt zárva - ott is építkeznek még. Múlt pénteken L. Simon László korábbi kormánybiztos, a Miniszterelnökség államtitkára azt közölte, hogy szeptember 15-re végeznek a hátralévő munkálatokkal, és az autósok is birtokba vehetik a környéket.

A múlt heti átadás után hétvégén a miniszterelnökség szerint hatvanezren látták  a 11 milliárd forintos összköltséggel felújított Várkert Bazárt.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×