Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Díjazzák az év egészségügyi szakdolgozóit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az év egészségügyi szakdolgozóinak járó Astellas-díjakat adják át pénteken a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán - mondta az InfoRádiónak Nagy Zoltán Zsolt, az intézmény dékánja.

A pályázatokat a négy legnagyobb, egészségügyi szakdolgozó képzésben érintett hazai egyetem, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Hospice Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat képviselőiből álló testület értékelte. A kimagasló teljesítményeket az Astellas-díj mellett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara által felajánlott szakmai különdíjakkal jutalmazták.

Az Astellas-díj három egyéni és három csoportos kategóriában talált gazdára. Az egyéni jelöltek közül Sasváriné Bojtor Anna, a pécsi NÕVÉR-MED Egészségügyi Szolgáltató Kft. szolgálatvezetője az alapellátás; Bernáth-Lukács Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika kardiológiai asszisztense a járóbeteg-ellátás; Ungi Lászlóné, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika intézetvezető főnővére a fekvőbeteg-ellátás kategóriában került az első helyre.

A felterjesztett csoportok között a járóbeteg-ellátás első helyezettje az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény Laboratóriumának csapata lett, fekvőbeteg-ellátásban a Bethesda Gyermekkórház neurológiai osztályának munkatársai, helyszíni sürgősségi ellátás kategóriában pedig a szentgotthárdi mentőállomás került az élre.

A szakdolgozói utánpótlás oktatásában és a jövő szakdolgozói generációinak felkészítésében kifejtett kiemelkedő teljesítmények elismerésére a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara 2011-ben különdíjat alapított. Az egyetemi területi gyakorlatvezetői különdíjban idén az egészségügyi szakdolgozók, a gyakorlatos hallgatók, valamint az orvostanhallgatók elméleti oktatása és gyakorlati felkészítése terén kifejtett erőfeszítéseinek elismeréseként Pápai Tibor, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezető ápolója részesült.

A zsűri a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által felajánlott idei szakmai különdíjak odaítéléséről is döntött. Egyéni kategóriában Medgyesi Anna, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinika Intenzív Osztály ápolónője, csoportos kategóriában pedig az Országos Onkológiai Intézet Fej- Nyakdaganatok Multidiszciplináris Centrum szakdolgozói munkaközössége érdemelte ki az elismerést.

Hanganyag: Szabó Gergõ