eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lejárt az EP-listák bejelentésének határideje

Lejárt az európai parlamenti választás magyarországi listaállítási határideje. Azok a pártok állíthattak listát, amelyek összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlást a választóktól. Ezek leadására és a lista bejelentésére kedden 16 óráig volt lehetőség.

A Nemzeti Választási Bizottság már korábban nyilvántartásba vette az MSZP, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció listáját.

A szükséges 20 ezer aláírást leadta a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, az LMP, a Modern Magyarország Mozgalom, az Új Magyarország Párt, a JESZ, és az SMS is, ezekről a listákról még nem döntött a választási bizottság. Az adat folyamatosan frissül.

Péteri Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöki tanácsadója az InfoRádiónak elmondta, minden induló esetében azonos, 5 százalék a mandátumszerzéshez szükséges támogatottsági küszöb. Az európai parlamentbe 21 magyar képviselő kerül, a leadott szavazatok arányában osztják szét a mandátumokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×