eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyurcsány Ferenc vezeti a DK EP-listáját

Gyurcsány Ferenc vezeti a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listáját - közölte Gréczy Zsolt pártszóvivő csütörtökön Szegeden.

A lista második helyén Molnár Csaba ügyvezető alelnök szerepel, őt Niedermüller Péter alelnök követi, a negyedik helyen Kakuk György, az ötödiken Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tagok szerepelnek - mondta a szóvivő a párt elnökségi ülésének szünetében újságíróknak.

Gréczy Zsolt közölte, Gyurcsány Ferenc nem kíván Brüsszelben dolgozni, akkor is a magyar parlamentben folytatja a politizálást, amennyiben az EP-választáson mandátumot szerez.

A szóvivő reményei szerint a DK legalább két képviselőt küld az Európai Parlamentbe.

A DK több napos elnökségi ülésén értékelik az országgyűlési választások eredményét, és döntenek az EP-kampány stratégiájáról. A DK megkezdte az aláírásgyűjtést a listaállításhoz, ami jó ütemben halad, vasárnap pedig kampánynyitó nagygyűlést tart, ahol Gyurcsány Ferenc mond beszédet - tudatta a szóvivő.

A pártszóvivő arra az újságírói felvetésre, hogy a baloldali pártok külön indulás következtében a Jobbik érheti el a második helyet az EP-választáson, kifejtette, a baloldal dolga, hogy meggyőzze a választókat, hogy ne a Jobbikra, a Fideszre, hanem az adott szervezetre szavazzanak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×