Előzetesben maradhat Simon Gábor

Infostart
2014. április 9. 12:40
Simon Gábor előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta a Központi Nyomozó Főügyészség - mondta az InfoRádiónak Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A volt szocialista elnökhelyettes csalás és okirat hamisítás gyanúja miatt van előzetesben.

"A Központi Nyomozó Főügyészség indítványt tett Simon Gábor 2014. április 12-én lejáró előzetes letartóztatásának meghosszabbítására - tudtuk meg a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjétől. Nagy Andrea hozzátette: "az indítványról a Pesti Központi Kerületi Bíróság fog dönteni."

"Az előzetes letartóztatás meghosszabbításának okai az ügyészség álláspontja szerint, ugyanúgy, mint az elrendelésének: a szökés, elrejtőzés, a büntetőeljárás sikere meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye" - mondta Nagy Andrea.

"Simon Gábort a Központi Nyomozó Főügyészség az adóbevételt különösen nagymértékben csökkentő költségvetési csalás, felbujtóként elkövetett közokirat hamisítás bűntettének, valamint három rendbeli magánokirat hamisítás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként" - jelezte a szóvivő.

"A gyanúsítottakról, illetve azok számáról a nyomozás érdekeire való figyelemmel nem nyilatkozunk" - közölte Nagy Andrea

Mint elmondta: "ezzel kapcsolatban akkor tudunk nyilatkozni, ha a nyomozás elér egy olyan fázisba, hogy nem veszélyezteti a nyomozás sikeres lefolytatását, ha ezeket az információkat nyilvánosságra hozzuk."

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást