Kampányhírek - összefoglaló

InfoRádió / MTI
2014. április 4. 16:22
Folytatná a rezsicsökkentést a Fidesz. A kormányváltók győzelmét várja a parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció elnöke. Kizárná a közéletből az egykori kommunista vezetőket a Jobbik. A paksi bővítés ellen tiltakozó molinót lógatott le a Lánchídról az Együtt-PM több aktivistája.

Folytatná a rezsicsökkentést és erősítené a fogyasztóvédelmet a Fidesz. Németh Szilárd, a párt szakpolitikusa azt mondta: kezdeményezik a nonprofit közműszolgáltatás alapjait megteremtő közműtörvény javaslatának parlament elé terjesztését.

Szoros eredményt és a kormányváltók győzelmét várja a parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc úgy vélte: a kormányváltó erők győzelmére magas részvétel mellett nagyobb esély van.

Kizárná a közéletből az egykori kommunista vezetőket a Jobbik. Novák Előd, a párt alelnöke úgy vélte: elsőként a múlt feltárására volna szükség, de 2060-ig titkosították az állambiztonsági múlt döntő részét, és nem nyilvánosak az ügynöklisták sem.

A paksi bővítés ellen tiltakozó molinót lógatott le a Lánchídról az Együtt-PM több aktivistája, valamint a Párbeszéd Magyarországért társelnöke. Jávor Benedek azt mondta: orosz sajtóhírek szerint Magyarország és Oroszország titokban, a parlament jóváhagyása nélkül írta alá a paksi bővítésre szánt több mint 3 ezer milliárd forintos hitelszerződést.