Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Javított fideszes vagyonbevallások

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elmúlt időszakban különböző internetes portálokon megjelent, hogy három fideszes képviselő: Rogán Antal, Varga Mihály és Potápi Árpád János is módosított a vagyonbevallásán.

Az elmúlt időszakban különböző internetes portálokon megjelent, hogy három fideszes képviselő: Rogán Antal, Varga Mihály és Potápi Árpád János is módosított a vagyonbevallásán.

Az Index cikke ide kattintva olvasható.

A több internetes oldalon is megjelent ellenzéki vádakra Rogán Antal úgy reagált: "az lenne a furcsa, ha nem támadnának meg a kampány utolsó hetében." Álláspontja szerint miután munkájába nem tudtak belekötni, most személyét és családját támadják.

Ezek a támadások szerinte a kampányról szólnak, amelyeket a "reménytelen helyzetben lévő baloldali politikusok utolsó kétségbeesett próbálkozásának" tart. A több százmillió forintos vagyonról szóló állításokat "szemenszedett hazugságnak" nevezte, mint mondta, ennek fele sem igaz.

Nonszensznek nevezte, hogy baloldali politikusok és a sajtó szomszédjainak és barátainak ingatlanjait is az ő vagyonának tekintik. hazugság, hogy az ingatlanvagyona hirtelen a kétszeresére nőtt.

Rogán Antal szólt arról is: vagyonnyilatkozatában pontatlanul fogalmazott, azt kijavította. Álláspontja szerint azért most támadják, mert tudják, hogy a hazugságokért április 6-áig már nem tud jogi úton elégtételt venni, de ezzel minden esetben élni fog, az adóhivatal vizsgálatát pedig saját maga fogja kérni.

Rogán Antalhoz hasonlóan a szintén az ugyanabban a lakóparkban lakó Varga Mihály is módosította a vagyonnyilatkozatát - írta a 444. A portál szerint hétfőn még csak egy 137 négyzetméteres lakás szerepelt a január 31-én beadott nyilatkozaton, de keddre bekerült még egy teremgarázs-rész és egy tárolóhelység is, 41 négyzetméterrel növelve a teljes ingatlan nagyságát. A 444 szerint Varga 2010 óta nem írta bele ezeket a vagyonnyilatkozatába, a helyiségek most szerepeltek először.

Nemrég egy harmadik fideszes képviselő, Potápi Árpád János, Bonyhád polgármestere és a Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke is javította a vagyonnyilatkozatát. Azt mondta, rosszul emlékezett arra, mekkora a telke. A 2013-ban vásárolt terület nagyságát 1266 négyzetméterről 3166 négyzetméterre írta át.
"Valahogy mindig az 1266 volt az eszemben, és rosszat írtam be a nyilatkozatba. Később polgármesteri vagyonnyilatkozatot is le kellett adnom, és akkor vettem észre a hibát" - fogalmazott a képviselő.