Harminc év után újra megnyílt a Várkert Bazár - a nap hírei

Infostart
2014. április 3. 21:11
A következő hét évre 140 milliárd forint áll rendelkezésre kifejezetten a startup világ erősítésére. Felújítják a Sibrik Miklós úti felüljárót Budapesten, 2 évig tarthat a munka.

Harminc év után újra megnyílt a Várkert Bazár. A neoreneszánsz épületegyüttes átadásán Orbán Viktor kormányfő hangsúlyozta: újra a főváros büszkesége lesz a létesítmény, amely méltó régi híréhez. A beruházás első üteme az építész, Ybl Miklós 200. születésnapjára készült el és több mint 2000 négyzetméter kiállítási térrel gazdagítja a fővárost - mondta el L. Simon László kormánybiztos. 27 mérnök irányítása mellett naponta 800 ember dolgozott a helyszínen. A második ütemben, augusztus 28-ig befejezik a multifunkcionális rendezvényterem és a mélygarázs munkálatait, valamint a budavári királyi kertek rekonstrukcióját. A beruházás részben az Új Széchenyi Terv 6,7 milliárd forint összegű támogatásával valósult meg.

Május 6-odikán alakulhat meg az új Országgyűlés a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint. Rogán Antal az InfoRádió Aréna című műsorában ezt azzal indokolta, hogy ha sokan megtámadják a választás végeredményét, akkor a jogorvoslati idők elhúzódhatnak az alaptörvényben kijelölt legkésőbbi időpontig. A Fidesz frakcióvezetője a közvélemény-kutatási adatok alapján nem számít szoros versenyre, így arra sem, hogy a jogorvoslati ügyek érdemben befolyásolnák a végeredményt. Az új kormány szerinte május végén, június elején, a kormányprogram parlamenti megtárgyalása és a május 25-ikei európai parlamenti választások után alakulhat meg.

140 milliárd forint áll rendelkezésre kifejezetten a startup világ erősítésére a 2014-20 időszak uniós forrásaiból - mondta az InfoRádiónak a gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. Cséfalvay Zoltán a Smartmobil 2014 budapesti konferencián hangsúlyozta: adminisztrációs és adóterheket csökkentő csomagokra, és más lépésekre is szükség van, hogy fejlődjön az ágazat, egyebek mellett a rendezvényekre és az oktatásra is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Az államtitkár szerint a magyar startup-ok a infokommunikációs és a biotechnológiai területeken nagyon jók.

Felújítják a Sibrik Miklós úti felüljárót - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Még ebben a hónapban elkezdődnek a munkálatok Kőbányán, és várhatóan 2016 első felében fejeződnek be, emiatt forgalomkorlátozásokra is számítani kell majd. Kicserélik a híd szerkezeti elemeit, új útpályát építenek, valamint átalakítják a gyalogosjárdát. Az átkelő mindkét oldalán 3,5 méterre szélesített, a közúttal duplasoros szalagkorláttal elválasztott gyalog-kerékpárutat épül.

Megnyitotta a Nógrád megyei Nagyoroszi közelében lévő, felújított Pénzásási Erdei Turistaházat az Ipoly Erdő Zrt. A balassagyarmati székhelyű társaság további három turisztikai létesítményt újított, illetve újít fel az Országos Kék Túra útvonalán, a Bejárható Magyarország kormányzati programmal összhangban. A napokban adták át a Zebegény határában fekvő sátoros táborhelyet, a természetjárók hamarosan újra birtokba vehetik a megújult kútbereki turistaházat a hozzá tartozó sátorhelyekkel, valamint a Kisirtáspusztán épült, ugyancsak felújított turistaházat.