Új buszok a fővárosban

Infostart
2014. április 2. 12:54
Idén 37 darab, jó állapotú 6 év körüli autóbusz áll forgalomba a fővárosban. György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a járművek 7-8 millió forintba kerültek.

Holnap három új busz áll forgalomba a 182-es és a 184-es buszok vonalán - mondta György István. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes hozzátette: 37 sűrített földgázüzemű CNG buszokat vásároltunk Dijonból, amelyek fokozatosan leváltják a 18-20 éves átlagéletkorú buszokat.

Mint mondta: augusztus végéig fokozatosan helyezik forgalomba a buszokat, miután világoskékre festették őket. György István hangsúlyozta: a 6-6,5 éves átlagéletkorú buszok a francia kisvárosban futottak, csak kisebb karbantartást kellett rajtuk végezni, a belső színvilágukon nem is változtattunk.

A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes jelezte: az alacsony padlós buszok be vannak kapcsolva a Futár-rendszerbe, légkondicionáltak és fedélzeti kamerával is el vannak látva.

"Uniós forrást nem vettünk igénybe a buszok megvásárlásához, darabonként 7 és 8 millió forintba kerültek" - mondta György István. Jelezte: rendkívül kedvező vétel volt a város számára. Mint mondta: olyan beruházási forrásokat használtak fel hozzá, amelyek az amortizáció pótlás érdekében szerepelnek a költségvetésben.

György István elmondta: "összességében már több mint 150 új busz jár Budapesten, és újabb 150 fog forgalomba állni az agglomerációban." Hozzátette: több mint 200 már azoknak az újszerű, jó állapotú buszoknak a száma, amelyek nyugat-európai városokból érkeztek. "Így már ötszáz fölött van a jó állapotú buszok száma, ha minden jól megy, a ciklus végéig az összes -1250 darab - felét alacsony padlósra tudjuk cserélni"- fejezte ki reményét György István. Ez négy esztendő alatt olyan lépés, amely szégyenkezésre semmiképpen sem ad okot - tette hozzá a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást