Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Akár a fogvatartottak is felépíthetnének egy új fegyintézetet - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Új személyleírási rendszert vezet be az Országos Rendőr-főkapitányság - írja a Magyar Nemzet. Nyilatkozott az Indexnek az a magyar férfi, aki dulakodott a túszejtővel a Lufthansa München-Budapest járatán.

Akár a fogvatartottak is felépíthetnének egy új fegyintézetet - mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Népszabadságnak adott, ma megjelent interjúban. A tárcavezető úgy fogalmazott: előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz új börtön építése, a kérdés az, hogy hogyan és mennyiből.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy új személyleírási rendszert vezet be az Országos Rendőr-főkapitányság, mivel a jelenleg alkalmazott adatbázisok rosszul szerkesztettek, nehezen kezelhetők így nem segítik kellően a bűnüldözést. Az új nyilvántartást december 1-ejétől használhatják a rendőrök.

Megszólalt az Indexnek az a magyar férfi, aki dulakodott a túszejtővel a Lufthansa München-Budapest járatán tegnap délben. A nyilatkozat alapján, miután az első túszul ejtett légiutas kísérő kiszabadult a támadó szorításából, a koszovói férfi ki akarta nyitni a repülőgép ajtaját, ezt akadályozta meg a floridai nyaralásából Budapestre tartó magyar férfi, ám eztán a támadó újabb túszt ejtett.

Nem szeretünk orvoshoz járni és gyógyszert szedni - írja a Magyar Nemzet egy friss felmérésre hivatkozva. A kutatás alapján akut panasz vagy betegség fennállásakor az esetek több mint 90 százalékában nem fordulunk orvoshoz, noha a legtöbben félünk a problémák okozta esetleges szövődményektől. A megkérdezettek fele az interneten szokott utánanézni panaszainak.

A Népszabadság honlapján arról olvashatnak, hogy itt az újabb PISA-sokk: a kreatív problémamegoldásban is alulmaradnak a magyar diákok. Magyarország az átlageredmények alapján a 44 részt vevő ország és terület közül a 33. helyen végzett.

Veszett rókát találtak Rákosmente 30 kilométeres körzetében - írja az Index, a XVII. kerületi Ittlakunk.hu-ra hivatkozva. Az immunizálás április 5-én kezdődik a kerületben, a kutyatartóknak fokozottan kell ügyelniük kedvenceikre, az oltóanyagot tartalmazó csalétekkel pedig nem szabad érintkezni.

A Napi.hu-n arról olvashatnak, hogy Mark Faber szerint az Egyesült Államok túl van hatalma csúcsán, és a Fed folyamatos válságokba hajszolja az amerikai gazdaságot. A híres befektető úgy véli, hogy a világban már sokkal meghatározóbb a feltörekvő országok szerepe, mint azt a fejlett gazdaságokban hiszik. Utóbbiak felett pedig eljárt az idő.

Határozott élénkülést mutatnak a vállalati saját részvény vásárlások az Egyesült Államokban, éves alapon a válság óta nem látott értékben hajtottak végre ilyen jellegű tranzakciókat - írja a portfolio.hu. Vannak olyan befektetők is, akik piaci stratégiájukat pusztán a részvény visszavásárlásokra alapozzák, ezzel pedig az elmúlt csaknem 20 évben az S&P 500-at több száz százalékkal is meg lehetett verni.

A pénzcentrum.hu arról ír, hogy bár sok magyarnak a lakása vagy háza a legnagyobb értéke, mégsem vigyáz rá eléggé. A portál abban próbál segíteni, hogy milyen szempontok szerint válasszanak a tulajdonosok lakásbiztosítást.

Hanganyag: Sigmond Árpád