Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Adómentesen támogathatják alkalmazottaik lakáshiteleinek törlesztését a munkaadók - a nap hírei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ötévente 5 millió forinttal adómentesen támogathatják alkalmazottaik lakáshiteleinek törlesztését a munkaadók. Mintegy 1300 kis- és közepes vállalkozás kap összesen 13 milliárd forint támogatást a munkahelyteremtő pályázaton. Háromszintes, 330 férőhelyes P+R parkolót adtak át Budapesten, a Köki terminálban.

Ötévente ötmillió forinttal adómentesen támogathatják alkalmazottaik lakáshiteleinek törlesztését a munkaadók. Az új rendelet szerint lakást építők, az új vagy használt lakást vásárlók az építési költség, illetve a vételár 30 százalékáig használhatják fel a munkaadói támogatást, amely akár havi 80 ezer forint adómentes jövedelmet is jelenthet a munkavállalóknak. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a magyar családok átlagos adóssága 7 millió forint, mind mondta, ehhez képest jelentős összeg az 5 milliós támogatás, amelyből akár a devizahitelek is visszafizethetők.

Elbírálták a kis- és közepes vállalkozásoknak kiírt munkahelyteremtő pályázatot. 1254 vállalkozás kap összesen 13 milliárd forint támogatást, amely 6541 új állás létrehozását segíti. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár elmondta, a nyertesek vállalják összesen csaknem 18 ezer meglévő munkahely megőrzését is. Döntöttek a gyakorlati képzést folytató vállalkozásoknak és intézményeknek szóló pályázat nyerteseiről is. Az eredetileg tervezett 5 milliárd 400 millió forint helyett 7 és fél milliárd forintra növelték a keretet.

Az összefogás folytatódik a választások után is - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a baloldali kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltje. Mesterházy Attila azt mondta, kormányváltásra készülnek, már tudja, kiket venne be egy választási győzelem esetén a kormányába. A konkrét programokról azt mondta, hogy nemzeti úthálózat-fejlesztési, bölcsőde és óvoda-fejlesztési, valamint öntözésfejlesztési programot indítanának, egyik legfőbb céljuk pedig a mezőgazdaság fejlesztése.

Bírálta a miniszterelnök a megelőző nyolcévnyi kormányzást, Mezőkövesden a Fidesz-KDNP politikai nagygyűlésén. Orbán Viktor azt mondta, megfigyelte, hogy ha nem a baloldal nyer, hanem a Fidesz, akkor a baloldal szerint a választások nem lehetnek tisztességesek és vége van a demokráciának. A Fidesz elnöke úgy fogalmazott, a baloldal szenvedélye a gyűlölködés, a Fideszé pedig Magyarország.

Nem követett jogsértést a TV2, amikor a Napló című műsor legutóbbi adásában nem mutatta be a Jobbikot mint az egyik ellenzéki jelölőszervezetet. A Nemzeti Választási Bizottság azért utasította el a jogsértés megállapítását kérő beadványt, mert úgy véli, hogy a testület egy műsorszám alapján nem állapíthat meg jogsértést, a műsorfolyam egy részét önmagában nem értékelheti, és nem szólhat bele abba, hogy az egyes műsorszolgáltatók milyen műsortípusban és mikor mutatják be az egyes jelölteket, jelölőszervezeteket.

Csökken pénteken a gázolaj ára, a benziné nem változik. A dízelért literenként bruttó 2 forinttal kell kevesebbet fizetni, így az átlagár 424 forintra csökken - írja a portfolio.hu. A gazdasági portál értesülései szerint a benzin ára 416 forint marad.

A következő hat évben további 21-gyel gyarapszik, ezzel pedig megduplázódik a magyar-szlovák határon az átkelők száma. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár a Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ átadásán beszélt erről Törökbálinton. Az államtitkár hangsúlyozta, Magyarország és Szlovákia gazdasági együttműködésének kulcsszerepe van a magyar kis- és közepes vállalkozások külpiaci sikerében. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a vállalkozások együttműködésének elengedhetetlen feltétele az átjárható határ. Szlovákia a negyedik helyen áll Magyarország külkereskedelmi forgalmában, amely tavaly 8,6 milliárd euró volt.

Háromszintes, 330 férőhelyes P+R parkolót adtak át Budapesten, a Köki terminálban, a 3-as metró kőbánya-kispesti végállomása mellett. A parkolóház a bevásárlóközpont közelében jelenleg is üzemelő nyitott parkoló mellett áll, így a két területen összesen 530 férőhelyet biztosítanak az autósoknak. A parkolás díja reggel 6 és este 10 óra között 350 forint egész napra, éjszaka pedig 210 forint óránként. További P+R parkolók építését tervezik Cinkotán, Csepelen, Kaszásdűlőn a HÉV mellett, az Örs vezér terén és a Pillangó utcánál a metró mellett, illetve Hűvösvölgyben a villamos-végállomás közelében.

Aláírták a szegedi lézerközpont kivitelezési szerződését. Az Európai Unió tudományos nagyberuházásainak egyikeként megvalósuló beruházás építési munkálatai már a napokban megkezdődnek. A közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelező a STRABAG-Swietelsky konzorcium lett, amely a tervek szerint 2015-ben adja át a kész kutatóközpontot. Az építkezés első fázisára csaknem 37 milliárd forint áll rendelkezésre, ennek 85 százalékát az Európai Unió biztosítja.