A rendőrség elfogta a fideszes aktivista megtámadásával gyanúsított férfit

InfoRádió / MTI
2014. április 2. 15:25
A rendőrség elfogta azt a férfit, aki a gyanú szerint megtámadott, fojtogatott és leütött egy fideszes önkéntest szerdán Csepelen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére annyit közölt: a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Károly József 55 éves budapesti lakost a rendőrség elfogta, az esettel kapcsolatban a körülmények tisztázása még folyamatban van.

Ábel Attila, a Fidesz csepeli szervezetének elnöke szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megtámadták a Fidesz egyik önkéntesét szerdán Csepelen annál az épületnél, amelyben a helyi MSZP választási irodája is található. Közlése szerint az aktivista Orbán Viktor levelét szerette volna bedobni egy postaládába, amikor egy férfi hátulról elkapta a torkát, fojtogatni kezdte, majd leütötte.

Az elmondottakat a helyszínen végighallgató Takács Krisztián, a szocialisták csepeli önkormányzati képviselője azt mondta, teljes mértékben elhatárolódnak az esettől, a csepeli MSZP tagjai nem ilyen agresszívek. Kijelentette, hogy a támadó nem tagja pártjuknak és nem is aktivistájuk.