Mi történt az ősrobbanáskor? - lapszemle

Infostart
2014. március 18. 06:28
Ameriaki kutatói bejelentették, hogy most először sikerült észlelniük egy jelet a világűrben, amiből megfejthető, mi történt az ősrobbanás pillanatában - írja az Index. A portfolio annak járt utána, mit tehet a kormány a devizahitelesekkel az Alkotmánybíróság döntése után.

A Népszabadságban az olvasható, hogy bizonytalanná vált a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közreműködő szervezeteinél dolgozó mintegy 2000 szakember sorsa. A napokban jelent meg ugyanis egy kormányhatározat arról, hogy a szakminisztériumok április közepétől átveszik az uniós pályázatok kezelésével kapcsolatos feladatokat - emlékeztet a lap.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság csaknem tízmillió forint bírsággal sújtott két követeléskezelő céget. Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke a lapnak elmondta, hogy további ellenőrzések lesznek; három ügyben heteken belül lezárják a vizsgálatot.

Az Index szerint a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ kutatói bejelentették, hogy most először sikerült észlelniük egy jelet a világűrben, amiből megfejthető, hogy mi történt az ősrobbanás pillanatában. Egyúttal sikerült igazolniuk a gravitációs hullámok létezését is. Einstein már 1915-ben, az általános relativitáselmélet leírásában is beszámolt erről, de a tudomány csak most tudott bizonyítékot találni az elméletére.

Izgalmas Elmű és Émász közgyűlésekre számíthatnak pénteken a befektetők - írja a napi.hu. A két tőzsdén is forgó áramszolgáltató német tulajdonosa ugyanis - jórészt a magyar helyzettől független okból - kivenné a hazai érdekeltségeiből, amit lehet, még ha ez fel is bőszíti a magyar kormányt.

Mit tehet a kormány a devizahitelekkel az Alkotmánybíróság döntése után, és mit nem? Visszamenőleg is hatályos lehet-e egy ilyen döntés, illetve mekkora a bankok vesztenivalója? Mire vár még a kabinet? Miért fogadta emelkedéssel az OTP árfolyama a bejelentést? A portfolio.hu jogászoktól kért válaszokat ezekre a kérdésekre.

A penzcentreum.hu szerint növényi zsiradékok, tejipari melléktermékek, és számos olyan alapanyag található meg az utánzat ételekben, amik nagy mennyiségű fogyasztása nem feltétlenül van kedvező hatással szervezetünkre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 3. - gazdaság
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást