eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Botrányos fordulatok a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlésén - lapszemle

A Népszabadság arról számol be, hogy botrányos fordulatoktól sem volt mentes a Magyar Orvosi Kamara hétvégi országos küldöttgyűlése. A Magyar Nemzet írása szerint az országos küldöttgyűlés visszamenőleges hatállyal törölte a januárban hatszáz forinttal emelt havi kamarai tagdíjat, miután a tagok sérelmezték, hogy a testület elnöksége bevonásuk nélkül döntött az összegről.

A Népszabadság arról számol be, hogy botrányos fordulatoktól sem volt mentes a Magyar Orvosi Kamara hétvégi országos küldöttgyűlése. A lap arról ír, hogy várhatóan az adatvédelmi hatóságnál és a humán-tárcánál folytatódik a közgyűlésen kirobbant vita. A felügyelőbizottság jelentése több ponton elmarasztalta a kamara vezetőinek ténykedését. A Magyar Nemzet írása szerint a Magyar Orvosi Kamara országos küldöttgyűlése visszamenőleges hatállyal törölte a januárban hatszáz forinttal emelt havi kamarai tagdíjat, miután a tagok sérelmezték, hogy a testület elnöksége bevonásuk nélkül döntött az összegről. A szervezet felügyelőbizottsági elnöke aggályosnak tartja, hogy a kamara úgy kötött az orvosokra csoportos életbiztosítást, hogy adataik átadásához nem kérte azok engedélyét. A biztosítótársaság ezeket az adatokat külföldi szerveren tárolja - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzetből megtudhatják, hogy a jövőben az adósok lakóhelye szerinti bíróság ítélkezhetne azokban a perekben, amelyeket a kölcsönfelvevők a hitelszerződés tisztességtelen kikötései miatt indítanak. Egy másik javaslat alapján a három millió forintnál nem nagyobb követeléseket lezáró jogerős döntések felülvizsgálatára minden esetben lehetőség nyílna. A parlament alkotmányügyi bizottsága ezeket a javaslatokat elfogadta, így kerülhet a kérdéskör a törvényhozás elé.

Az Index.hu Szatmári Gergely 2009-ben készült fotósorozatát mutatja be, amelyet idén az olaszországi Photo Lux fesztiválon állítanak ki, több világhírű fotós képével együtt. New Jersey, Medowlands. Egy mocsár közel Manhattanhez. A hely, ahol mindenki csak átutazóban van. Olyan, mint egy váróterem a padon alvókkal - van, aki nem megy tovább. A képek hozzák, amit kell: a szürke minden árnyalatát, színesben, magyar lélekre szabva.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy bíróság elé áll hétfőn Joav Blum izraeli-amerikai befektető a nevével fémjelzett sukorói kaszinóberuházáshoz kapcsolódó telekcsere ügyében zajló büntetőper tárgyalásán. A befektetőt a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészség elsősorban az általa, valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által készíttetett értékbecslésekről, illetve a Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel a parlament Nándorfehérvár termében 2008. május 26-án tartott egyeztetésről kérdezheti.

Az Index.hu szerint a tabletek megjelenése óta egyre többen aggódnak amiatt, hogy egyre fiatalabb gyerekek kezdik el használni a modern technológiát. Hogy ez az aggodalom jogos-e, azt senki nem tudja pontosan; a tablet-forradalom óta született gyerekek még óvodába járnak, így nem végezhettek hosszú távú hatástanulmányokat.

A napi.hu szerint jelenleg nincs olyan offshore központ, amely esetében ne lenne reális esély arra, hogy Magyarországgal kettős adóztatási vagy információcsere egyezményt kössön. Az OECD többoldalú egyezményéhez történő csatlakozásunk újabb dimenziót nyithat az információcserének, ráadásul adott esetben akár visszamenőleges információ átadására is jogalapot jelenthetnek.

A penzcentrum.hu azt írja: Magyarországon a családok jelentős része érzi úgy, hogy jelenlegi anyagi helyzetében szinte képtelen megtakarítani. Egyes felmérések azt mutatják, hogy sok olyan háztartás van hazánkban, amit egy váratlan - akár csak néhány tízezer forintos - kiadás szinte megoldhatatlan helyzet elé állítana. A hírportál spórolási és megtakarítási tippeket kínál olvasóinak.

A portfolio.hu szerint a BTC árfolyamának grafikonja kísértetiesen hasonlít a világ egyik "protolufijára", a tulipán-mániaként ismert árfolyambuborékra. De tényleg csak egy lufiról lenne szó? Október elejétől tartó szárnyalása óta a Bitcoin árfolyama körülbelül 10-szeresére emelkedett, ez azonban oda vezetett, hogy a hackerek is megsokszorozott erővel támadtak a BTC-tulajdonosokra.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×