Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ingatlanfejlesztési nívódíjat kapott a Gödöllői Királyi Kastély

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Gödöllői Királyi Kastély érdemelte ki idén az ingatlanfejlesztési nívódíjat, a zsűri az épületen végrehajtott eddigi rekonstrukciót értékelte.

A projekt fő célja az volt, hogy színvonalas turisztikai célpontot és kulturális központot teremtsenek, miközben megőrzik az épület eredeti formáját, amelytől a királyi palota egyedülálló marad. A bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások színvonala és a környezettudatos fejlesztések voltak. A zsűri tagjai emellett értékelték a fejlesztés eredményességét és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát is - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A pályázaton második helyezést ért el a Ras-design Kft./Anna Grand Hotel Kft. a balatonfüredi Anna Grand Hotel több mint 200 éves épületegyüttesének felújításával. A harmadik helyezett a Skanska Magyarország Kft. lett a Green House Irodaház megvalósításával. A szakemberekből álló bíráló bizottság emellett számos különdíjat ítélt oda.

A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen idén 15. alkalommal hirdette meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása, bemutatása a közönségnek és a kiemelkedő alkotások megjutalmazása.

A magyar pályázat célja előkészíteni és elősegíteni azt, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI Prix d'Excellence nemzetközi nívódíj pályázatán. A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes részt vehetett, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2012. december 31-e előtt volt és az azt megelőző négy-öt évben valósult meg.