Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szén-monoxid-mérgezés Zalaegerszegen - A jégkészítő-berendezés okozhatta a rosszulléteket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A gyanú szerint a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta a tömeges rosszullétet szombat délután a zalaegerszegi jégcsarnokban - közölte a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-vel.

Egri Gyula elmondta: a tömeges rosszullét miatt 29 gyereket és 2 felnőttet vittek közepes, illetve könnyű tünetekkel a mentők kórházba. A vizsgálatok során kiderült, hogy valamennyien szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.

Az igazgató hozzátette: mindaddig megtiltják a jégcsarnok használatát, míg a baj forrását pontosan meg nem tudják meghatározni.

A tömeges rosszullét 14 év körüli gyerekek jégkorong-mérkőzése közben történt. A kiérkező zalaegerszegi katasztrófavédelmi egységek a helyszínen folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek. A jégcsarnokot kiürítették és lezárták.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban azt közölte, hogy senkinek sem súlyos az állapota.

Rigó Csaba, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke szintén korábban a helyszínen az MTI-nek elmondta: a Zala megyei kórház felkészült, el tudja látni a sérülteket. A sérültek nagy része a gyermekosztályra került szén-monoxid-mérgezés gyanújával. Jelenleg 11 ember kap oxigént, állapotuk nem súlyos.

A kormánybiztos hozzátette: a katasztrófavédelem lezárta a helyszínt, szellőztetik az épületet, és keresik a szén-monoxid forrását.