Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyolcezren vittek adományt a rászorulóknak Nyíregyházán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyolcezren vittek adományt a rászorulóknak szombaton a Nyíregyházi Állatparkba, ahol az intézmény kezdeményezésére hat teherautónyi ajándéktárgy gyűlt össze.

Révészné Petró Zsuzsa, a nyírségi állatkert szóvivője az MTI-nek elmondta: nyílt napot szerveztek az állatparkban, ahová kedvezményesen, mindössze 100 forintért léphettek be a látogatók, ha adományt vittek a rászorulók megsegítésére.

A szombaton 9 és 15 óra között tartott adománygyűjtő napon nyolcezren váltottak belépőt, s vittek ajándékot a nehéz sorsú embereknek.

Hat teherautónyi adomány gyűlt össze, jórészt ruhaneműk, játékok, könyvek és tartós élelmiszerek. Az ajándékokat az állatpark munkatársai a rászorulókat segítő intézményeknek, alapítványoknak és óvodáknak juttatják el.

Révészné Petró Zsuzsa tájékoztatása szerint a legtöbb adományt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekjóléti Központ kapja, amely kétezer fiatalról gondoskodik a térségben.

Jut az összegyűjtött ajándékokból a nyíregyházi anyaotthonnak, a családok átmeneti otthonának, a Humán Net Alapítványnak, a hajléktalanokat is ellátó Evangélikus Egyházi Oltalom Szeretetszolgálatnak, a máriapócsi görög katolikus egyházi szervezetnek, egy nagyhalászi civil szervezetnek, valamint három térségi óvodának is, ahová halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekei járnak.

A Nyíregyházi Állatpark vezetői a szervezetekkel előre egyeztettek arról, hogy mire van szükségük, s az igények szerinti adományokat juttatják el hozzájuk.