eur:
395.04
usd:
371.53
bux:
66234.51
2024. április 16. kedd Csongor

Kövér László: a kormány Magyarország megújításán dolgozik

Az Országgyűlés elnöke szerint a jelenlegi kormány az elmúlt három és fél év minden napján Magyarország megújításán, illetve azért dolgozott, hogy kijelenthessük: ma már könnyebb a "hátizsák", amit megörököltünk.

Kövér László a kabinet erőfeszítéseiről, valamint a kisebb és nagyobb közösségek felelősségéről a Pest megyei Taksony művelődési házában, a község névadójára emlékező péntek esti ünnepségen beszélt.

A házelnök kijelentette: a politika feladata annak biztosítása, hogy az emberek építeni tudjanak, ugyanakkor mindenki felelős nemcsak önmagáért, hanem a rábízott értékekért, vagy például a kultúránkért is, amit mindenki köteles a jövő nemzedékének átörökíteni.

Az Országgyűlés elnöke felelevenítette a honfoglaló Árpád unokájának nevét viselő község történetét, majd az ország zivataros időszakait vette sorra. Megfogalmazása szerint ez a nép sok mindent túlélt már, Trianont ugyanúgy, mint például a deportálásokat, de mindig volt az emberekben erő az újrakezdéshez.

Egy Márai-idézettel szólva megmaradni csak méltányossággal, türelemmel és arányérzékkel lehet, s ugyanezek a jellemvonások kellenek ahhoz is, hogy a kisebb-nagyobb közösségek, például a taksonyiak szövetséget kössenek egymással - hangoztatta.

Kövér László azt mondta, a kormány felvette a harcot az adósság ellen, s e téren kevesekkel összemérhető eredményt ért el, csökkentette a rezsiterheket, s számos egyéb intézkedést hozott a "hátizsák" könnyebbé tétele érdekében - sorolta a házelnök. Kitért arra is, a kabinet sokat tett a külhoni magyarokért, mert fontos, hogy ők "magyarként találják meg a boldogulásukat, bárhol is éljenek a világban".

A Taksony napi - ökumenikus istentisztelettel kezdődő, Taksony vezér szobrának koszorúzásával folytatódó, majd a helyi képviselő-testület ünnepi ülésének is számító esti rendezvénnyel záruló - program üzenetét is megfogalmazta az Országgyűlés elnöke.

Azt mondta a jelenlévőkhöz szólva: a politika feladata, hogy "Önök otthont, vállalkozást, családot, közösséget" tudjanak építeni, de az egyéni felelősségről, a megteremtett kulturális és egyéb értékek megőrzéséről, valamint átörökítéséről sem szabad megfeledkezni.

"Minden taksonyi hozzátette a magáét az ország boldogulásához" - fogalmazta meg véleményét ünnepi beszéde végén Kövér László.

Kreisz László, a nagyközség független polgármestere arról beszélt, hogy a Taksony heteket bezáró Taksony nap hagyományosan az ott élőkről, illetve lakóhelyükről szól. Úgy fogalmazott: olyan "békés, vidám sziget vagyunk ebben a rohanó világban, ahol mindenki ismer mindenkit, mindenki vágyja a közösséget és segíti a másikat". Ezt bizonyítja, hogy legalább havonta egyszer összegyűlnek az emberek a főtéren - tette hozzá.

Idén ünnepeltek együtt 40. alkalommal nemcsak a Pest megyei taksonyiak, hanem testvértelepülésük, a felvidéki Taksony polgárai is.

A művelődési ház színpadán az ünnepség ideje alatt bemutatták azt a Felvidékről hozott országzászlót, amelyet 75 évvel ezelőtt kezdtek hímezni az "itteniek" nagyszülei. A Magyar Koronaőrök Egyesületének tagjai a Szent Korona másolatát hozták el a Pest megyei községbe, s vigyázták a színpadon. Az ünnepség részeként kitüntetéseket adtak át helyieknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×