eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szócska: az egészségmegőrzésre nagyobb hangsúlyt kell helyezni

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint az egészségmegőrzésnek, a megelőzésnek a korábbinál nagyobb hangsúlyt kell kapnia az ellátórendszerben, és mindenkinek felelősséget kell éreznie a saját egészségének a megőrzéséért.

Szócska Miklós pénteken Balatonalmádiban, a helyi egészségfejlesztési iroda avatóünnepségén kiemelte: nagyon fontos, hogy változtassunk azokon a "borzalmas" statisztikai adatokon, amelyek azt mutatják, hogy Magyarország nemzetközi összehasonlításban több betegség esetében a halálozási vagy az előfordulási listák elején áll.

A Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 112,8 millió forintos támogatást nyert el az Új Széchenyi terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében. Ennek eredményeként alakították ki a helyi Egészségházban az egészségfejlesztési irodát, amely az Országos Egészségfejlesztési Intézet által koordinált országos hálózat tagjaként látja el feladatát.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×