Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Radikálisan büntetnék a fémtolvajokat - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A terroristákhoz hasonlóan büntetnék a kábel- és fémtolvajokat - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság arról számol be, hogy almatornyával is lenyűgözte a világot a magyar feltaláló.

A Magyar Nemzet úgy értesült, a Fidesz frakcióelnöksége támogatta, így az utolsó egyeztetések előtt áll a büntető törvénykönyv módosítása, amelyben a terroristákéhoz hasonló büntetési fokozatokkal rettentenék el a közüzemeket veszélyeztető kábel- és fémtolvajokat. A büntetés akár életfogytiglani, a legenyhébb büntetési tétel pedig öt év lehet.

A Népszabadság egy magyar sikerről számol be: almatornyával is lenyűgözte a világot a magyar feltaláló. Zagyvai András újabb alkotásával sorozatban másodszor nyert a logikai játékok legnagyobb versenyén, az International Puzzle Partyn.

Az Index arról ír, Brazília rohammunkában építkezik, hogy elkészüljön a 2014-es futball-világbajnokságra és a 2016-os olimpiára. Azt sem tudni, van-e elég pénz rájuk, de nyomornegyedeket is el kell törölni a városfejlesztés jegyében. Elvileg mindenki jól jár, de a kényszerkilakoltatás sokak tetszését nem nyerte el, hiába ígértek nekik emberibb körülményeket.

A Népszabadság beszámolója szerint a hétvégén létrehozza fővárosi szervezetét, és bejelenti, hogy elindul a parlamenti választáson a Magyarországi Cigány Párt. A Miskolcon megalakított szervezet, amelynek szóvivőként Horváth Aladár, az egyik frontembere saját bevallása szerint se a jobb-, se a baloldallal nem akar szövetséget kötni.

A Magyar Nemzet azt írja, megalapozatlanul döntött úgy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), hogy bűncselekmény hiányában megszünteti a március 7-i, a Fidesz Lendvay utcai székházának elfoglalása ügyében garázdaság gyanújával indított eljárást. Az ügyészség elbírálta a sértett jogi képviselőjének a rendőrségi döntéssel szemben benyújtott panaszát, és az ügy vizsgálatára, a tettesek azonosítására szólította fel a rendőséget.

Az Index: Így néz ki a mocsárrá apasztott Tisza-tó címmel közöl fotót. Több mint 160 millió köbmétert vizet engedtek le a Tisza-tóból a biztonságos üzemeltetés érdekében. A 725 centiméteres nyári vízszintet így 560 centiméteres értékre apasztották.

A napi.hu arról a felmérésről ír, amiben a magyar adórendszerrel szembeni elvárásukról beszéltek a magyarországon működő német nagyvállalati vezetők. Az első helyen a kiszámíthatóságot említik, a bevételarányos helyi iparűzési adót pedig rossz megoldásnak tartják, és úgy vélik, legalább a veszteséges cégeknek esetében el kellene ettől tekinteni.

A Pénzcentrum.hu információi szerint egyre több olyan webshop van, amely már nem garantálja, hogy karácsony előtt Magyarországra ér a megrendelt csomag, így könnyen lehet, hogy sokan kifutnak majd az időből. Mindenesetre ma van a hatalmas leértékeléseket adó Black Friday, sőt, a Ne vásárolj semmit Nap is.

A portfolio.hu arról ír, az E-Star a csődegyezségi megállapodással érintett, de annak sikeresen lefolytatott végrehajtása során ki nem elégített, valamely csődegyezség szerinti kötelezettségüket határidőben nem teljesítő hitelezők számára újabb érték- illetőleg határnapot hirdetett meg csütörtökön. A cég december 11-től 18-áig várja a kötvényeket a számlájára.