Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Feljelentést tett a Fidesz a kislétai videó miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nyírbátori körzet fideszes képviselője, Simon Miklós ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte az Együtt-PM szövetség által Kislétán készített videó alkalmas a becsület csorbítására.

Simon Miklós pénteken azt mondta, véleménye szerint a közzétett kép- és hangfelvétel - amelyen egy fiatalember azt állítja, hogy pénzért toboroztak embereket Bajnai Gordon elleni tüntetésre - alkalmas lehet a kislétai polgármester és a helybeli emberek becsületének csorbítására, valamint a Fidesz lejáratására.

Úgy vélekedett: a baloldal nem tanult a bajai videóból, és Kislétán is megpróbálkoztak a hamisítással.

"Engem különösen az háborít fel, hogy a szegény sorsú embereket használják fel az alantas céljaik elérésére, és ezért is éreztem kötelességemnek a feljelentés megtételét" - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva elmondta: ő is sajtóból értesült arról, hogy a Bajnai Gordon stábjából érkező emberek pénzt fizettek egy helyi fiatalembernek a nyilatkozatáért.

Simon Miklós azt mondta, számára egyértelmű: a fiatalember nem az Együtt-PM által közzétett videón mondott igazat, hanem később, az M1 Híradójában.

Az Együtt-PM szombaton tett közzé egy videót, amelyen egy férfi arról beszél, közmunkásoknak ötezer forintot ajánlottak azért, hogy a szövetség vezetője, Bajnai Gordon ellen tüntessenek Nyírbátorban. Az M1 Híradójának viszont hétfőn azt mondta a férfi: tízezer forintot fizettek neki, hogy azt állítsa, pénzért toboroztak demonstrálni közmunkásokat.

Karácsony Gergely a pártszövetség politikusa kedden azt közölte: az Együtt-PM nem fizetett a kislétai videón szereplő közmunkásnak, ezért hivatali hatalommal visszaélés miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen, hogy kiderüljön, a férfi miért állította ezt.