eur:
392.75
usd:
367.64
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nem lesznek hajléktalanok Debrecen belvárosában és a Nagyerdőben

Debrecen belvárosában és a Nagyerdőben nem lehet életvitelszerűen a közterületen tartózkodni. Ezt tartalmazza az az önkormányzati határozat, amelyet csütörtökön fogadott el a város közgyűlése.

Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere többször hangsúlyozta a vitában, hogy a rendelet nem a hajléktalanokra vonatkozik, hanem bárkire, aki a közterületet választaná életvitelszerű tartózkodásra.

Debrecenben a közterületen élők száma eléri az öt-hatszázat. Egy részük a leghidegebb téli időszakban sem veszi igénybe az éjjeli menedékhelyeket. Õk az éjszakákat elsősorban lépcsőházakban, elhagyott ingatlanokon, erdős, bokros területen épített sátrakban, fából, kartondobozból létesített sufnikban vagy fedett buszmegállókban töltik, ahova napközben is gyakran visszatérnek - olvasható az előterjesztésben.

Ugyanakkor Debrecenben minden hajléktalannak tudnak éjjeli szállást és legalább napi egy alkalommal meleg ételt biztosítani - hangzott el a közgyűlési vitában.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Begyújtotta a rakétákat a forint

Begyújtotta a rakétákat a forint

Szerdán negatív korrekcióba kezdett a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 363-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is erősödik a forint, emellett pedig a dollár korrekciója is folytatódik. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az MNB ismerteti a devizatartalékok állományának alakulását, az ÁKK pedig kötvényaukciót tart. Az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×