Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mindenütt felkészültek a hajléktalanok fogadására - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ország valamennyi részén felkészült a kormány és az önkormányzatok a hajléktalanok fogadására - számol be a Magyar Nemzet. A Népszabadság arról ír, hogy életveszélyesek, de egyre keresettebbek a dizájnerdrogok.

A Magyar Nemzet a szociális és családügyért felelős államtitkárságtól kapott adatokra hivatkozva azt írta: nemcsak Budapesten, hanem az ország valamennyi részén felkészült a kormány és az önkormányzatok a hajléktalanok fogadására. Az idei felméréskor 3087-en töltötték az éjszakát közterületen, ebből Budapesten 1057, vidéken 2030 ember volt érintett. Szállást adó állandó férőhelyből 10 126, időszakos férőhelyből pedig 1348 áll rendelkezésre.

A Magyar Nemzetből kiderül: versenyhivatali vizsgálat nélkül kerülhet új tulajdonoshoz az egyik legnagyobb magyarországi agrárvállalkozás, a KITE Zrt. A GVH-hoz ugyanis nem érkezett kérelem, hogy legyen eljárás a tavaly körülbelül 200 milliárd forintos forgalmat lebonyolító cég tulajdonosváltásának várható piaci hatásai miatt.

A Népszabadságban olvashatnak arról, hogy életveszélyesen kiszámíthatatlanok, de egyre keresettebbek a dizájndrogok. Az új szerek összetétele változatos, és sokszor nem tudni pontosan, hogy miből készülnek. A szakértők is nehezen tartanak lépést a kábítószergyárak vegyészeivel.

A Népszabadság úgy tudja: bizonytalan időre elhalasztották a CET-per folytatását. A lap felidézi, hogy a fővárosi önkormányzat felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához a Pécsi Ítélőtábla szeptemberi közbenső ítélete ellen. A bíróság ugyanis kimondta, hogy a fővárosi önkormányzat köteles megfizetni az MKB Banknak a CET-beruházással kapcsolatban kötött hitelkeret-megállapodás alapján fennálló pénzügyi adósságot.

Az Index Benkő Imre, az autonóm riport műfajának egyik legjelentősebb magyar képviselőjének kiállítását mutatja be. Hétfőn az acélipar huszonöt évének képanyagából nyílt tárlat az Országos Széchényi Könyvtár Ereklyeterében. Benkő Imre időről időre visszajárt Ózdra, hogy a gyárat, majd később az ipar halála utáni éveket, arcokat, hangulatokat fényképezze.

Az Index összegyűjtötte, melyek ma a legfeleslegesebb diplomák, vagyis melyek azok a felsőoktatási képzések, amelyek a legtöbb munkanélkülit, vagy pályaelhagyót termelik.

A napi.hu arról számol be, hogy változhat a vízórák elhelyezésére vonatkozó törvény, és új szabály vonatkozna a közvilágítás kimaradásának esetére is. Újdonságként létrejönne a Nemzeti Víziközmű Nyilvántartás. További részletek az InfoRádió Üzleti Reggeli c. műsorában 9 óra után.

A portfolio.hu cikke szerint mint az várható volt, elszállt az üzemanyag-árak csökkenésének reménye, annak ellenére, hogy a hétvégén Irán és tárgyalópartnerei megállapodtak a perzsa országot sújtó embargó ideiglenes enyhítéséről. Akkor még heves eséssel kezdte a hetet az olaj ára, de ez megtorpant.

A pénzcentrum.hu a hitelkártyás vásárlásokkal foglalkozik. A gazdasági lap hangsúlyozza, hogy a karácsonyi vásárlásnál is érdemes figyelni a hitelkeret túllépésre, a bankok ilyenkor több ezer forintot is felszámolhatnak a tranzakcióért.