eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megnyílt a Euronews budapesti irodája

Hivatalosan is megnyílt a Euronews hírcsatorna budapesti irodája, az eseményen Kert Attila irodavezető hangsúlyozta: a világot mutatják meg Magyarországnak.

Kert Attila azt mondta, hogy a Euronews újfajta minőséget hoz a magyarországi hírtelevíziózás piacára, mert ez a csatorna és az általa kínált műsor sokban különbözik attól, amit eddig megszokhattak a magyar nézők. Magyarországon nem megszokott még az a fajta látásmód, amelyben a Euronews hírei készülnek - közölte. Hozzátette: remélhetőleg miután a magyar nézők megismerték és megértették, megszeretik ezt a másfajta hírszolgáltatást.

Kiemelte: ez egy nemzetközi hírcsatorna magyar nyelvű adása, nem pedig egy magyar nyelvű, Magyarországról szóló csatorna.

Nem itt fejtik meg "a bajai videó rejtélyét", de ha megállapodás születik az iráni atomprogramról vagy nagykoalíció jön létre Németországban, arról azonnal és alaposan beszámolnak - közölte.

Kert Attila szerint a Euronews nézőinek többet mutathatnak meg Magyarországról a csatorna budapesti tudósításai révén. Magyarország és a régió eseményeiről tudósítják az Euronews egész hálózatát, a csatorna nézőit és honlapja látogatóit.

Akkor kerül be magyar hír a Euronews adásába, ha érdekes lehet a külföldi nézőknek. Jelenleg heti egy-két alkalommal küldenek tudósítást Budapestről - tette hozzá.

Az irodavezető arról is beszélt, hogy bár a csatorna szponzorai között megtalálható az Európai Bizottság is, a Euronews nem "az EU szócsöve".

Kert Attila azt mondta, hogy jelenleg egymillió magyar háztartásban hozzáférhető a Euronews, és további szolgáltatókkal is tárgyalnak. Egyeztetnek a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) is, mert bár jobbára saját erőforrásaikból dolgoznak, az együttműködés lehetőségét mindenképpen fenn akarják tartani.

Lucian Sarb műsorigazgató azt emelte ki, hogy a Euronews egy nagyon nemzetközi, multikulturális csatorna, és ennek hangulatát igyekszik közvetíteni a nézői felé is.

Úgy vélte, mivel nemzetközi csatornáról van szó, nem kell egyetlen kormányhoz sem igazodnia vagy valamilyen ideológiát képviselnie, ezért kizárólag a tényekre összpontosít.

Michael Peters, a Euronews vezérigazgatója élő kapcsolással tartott beszédet a csatorna franciaországi székhelyéről, Lyonból. Mint mondta: a Euronews az egyetlen nemzetközi médiacsoport, amely szerkesztőséget tart fenn Magyarországon és magyar nyelvű adást készít.

Emlékeztetett: a Euronews a legutóbb Görögországban és Magyarországon nyitott irodát, döntésükben szerepet játszott az is, hogy ez a két ország ma az érdeklődés középpontjában áll.

A budapesti szerkesztőség mellett szólt Magyarország közép-európai elhelyezkedése is - jegyezte meg.

A Euronews Európa legnézettebb hírcsatornája, a 30 országban dolgozó 400 újságírója révén 13 nyelven sugároz műsort. Az 1993-ban Franciaországban alapított csatorna 400 millió háztartásban fogható.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×