Lázár: nem érkezett hivatalosan levél vagy bejelentés Horváth Andrástól

InfoRádió / MTI
2013. november 27. 20:00
Lázár Jánost hivatalosan irat, levél vagy bejelentés formájában nem értesítette az adócsalások ügyében Horváth András volt adóellenőr. Az államtitkár közlése szerint Révész Máriusz fideszes képviselő a NAV működését érintő névtelen, konkrétumokat nélkülöző figyelemfelhívással és javaslatokkal kereste meg.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI-nek szerdán elmondta: munkája során rendszeresen kap észrevételeket, javaslatokat, bejelentéseket az állam működésével kapcsolatban. Azonban sem most, sem a jövőben nem tudok olyan észrevételekkel és javaslatokkal foglalkozni, amelyekhez nem társul név és arc - fogalmazott Lázár János.

Horváth András állítása szerint több fideszes országgyűlési képviselő és például Varga Mihály is már azelőtt tudott az adócsalások rendszeréről, hogy ő erről tájékoztatta volna a politikusokat, sőt úgy tudja, hogy a Fidesz frakciója 2011 tavaszán egy ülésén foglalkozott is ezzel témával. A volt adóellenőr erről szerdán beszélt, miután az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága ellenőrző albizottságának ellenzéki tagjaival találkozott.

Megerősítette azt is: korábban megkereste Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, valamint Révész Máriusz fideszes képviselőn keresztül megpróbálta eljuttatni az észrevételeit Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökség vezetőjének és Cséfalvay Zoltánnak, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkárának. Hangsúlyozta azt is: nem ő az egyetlen volt adóellenőr, aki megpróbálta erre felhívni a főnökei vagy a kormánypárti politikusok figyelmét.