Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kétmilliárd forintos adósságkonszolidáció a székesfehérvári kórházban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kétmilliárd forintot kapott a kormánytól, ezt elsősorban a szállítói tartozások kiegyenlítésére fordítja - mondta keddi, székesfehérvári sajtótájékoztatóján Vargha Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő.

Vargha Tamás emlékeztetett arra, hogy a kormány legutóbbi döntése szerint országosan 33,1 milliárd forint jut egészségügyi intézmények adósságkonszolidációjára, amelyből az egyik legtöbbet a székesfehérvári kórház kapta.

Úgy vélte, a kiemelt támogatás annak köszönhető, hogy a kórház működése költséghatékony, tervei pedig megalapozottak.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester hangsúlyozta, az augusztus 19-i, székesfehérvári kihelyezett kormányülésen a kórház esetében a város a fejlesztések gyorsítását és a működés biztonságosabbá tételét kérte a kormánytól. Megjegyezte, hogy a nyolcmilliárd forintos központi műtőblokk építésével a fejlesztés felgyorsították, míg a működés a kormánydöntésnek köszönhetően
válhat biztonságosabbá.

Csernavölgyi István főigazgató közölte, a jelenlegi kórházvezetés 2010 novemberében 2,6 milliárd forint adósságot örökölt. Az eltelt időszakban az intézmény működőképességét megőrizték, térségi szerepét megerősítették, így az adósságok törlesztésével a kórháznak reális jövőképe lesz, amely a biztonságos betegellátásról szól és nem az adósság elleni küzdelemről - mondta.

Hozzátette, a már megérkezett pénzből a kis- és középvállalkozások számláit rendezik, a nagyobb beszállítókkal pedig folynak a tárgyalások az adósságok rendezéséről. Jelezte, hogy a biztonságos és zavartalan betegellátás érdekében készletezést is elindítanak.

A főigazgató szólt arról is, hogy a fenntartó ígérete szerint a jövő év elejétől lakosságarányos, az eddigiekhez képest emelkedő finanszírozást kap az intézmény, így megelőzve az adósság újratermelődését.